portobelloburgers met halloumi

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Doordeweeks wil je supersnel aan tafel, maar óók lekker eten! Maak deze portobelloburgers met halloumi,  rucola en avocado. Broodje toasten en klaar is je burger, binnen 30 min. Van dit soort easy en vlugge recepten kun je er nooit genoeg hebben!

halloumi-fan geworden? maak deze salade met halloumi

portobelloburgers met halloumi

lunch- of hoofdgerecht (4 personen) | vega

1 grote avocado
rasp en sap van 1 (bio)citroen
2-3 el olijfolie
4 portobello’s, steeltjes afgesneden
4 takjes tijm, blaadjes gerist
1 teen knoflook, geperst
1 milde rode peper, zonder zaadjes en fijngesneden
1 el honing
2-3 el appelazijn
4 plakken halloumi*, totaal ± 250 g
4 broodjes, opengesneden en licht geroosterd
mayonaise
40 g rucola

Prak de avocado en voeg zout en peper toe. Sprenkel de helft van het citroensap erover en zet weg.
Verhit in een grote koekenpan 1 el olie op matig vuur. Leg de portobello’s erin, bestrooi met peper en bak aan beide kanten 6 min. Voeg nog 1-2 el olie toe en doe ook de tijm, knoflook, rode peper, citroenrasp en het resterende citroensap in de pan. Schep de portobello’s nog 2 min. om en voeg de honing, appelazijn en ½ tl zout toe. Schep nog 1 min. om. Neem van het vuur.

Verhit intussen een andere koekenpan op matig vuur. Bak hierin de plakjes halloumi aan beide kanten 3 min. tot ze licht kleuren. Verdeel de avocado over de broodjes en beleg met halloumi, portobello’s, mayonaise, rucola en broodkapjes.

* Halloumi is harde Griekse kaas die zich goed laat bakken. Te koop in mediterrane winkels en ruimgesorteerde supermarkten.

Bereiden ± 30 min.

RECEPT WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING DAVID MORGAN

portobelloburger - delicious

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze