Deze 6 gerechten brengen je meteen terug naar wintersport

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Lekker tijdens wintersport, na wintersport om het vakantiegevoel nog even vast te houden óf gewoon na een wandeling aan een Hollands strand of in het bos. Van Tiroler Gröstl tot tarte flambée en van raclette tot erwtensoep… 6 hartverwarmende gerechten uit de Alpenlanden!

Gek op kaas? Deze Zwitserse kaasfondue past ook goed bij wintersport

Snert

Is het onder nul, dan gaat er een pan snert op het vuur! De lekkerste soep maak je al een dag van tevoren, dan is hij extra stevig – lepel rechtop graag – en smaakvol.

Tiroler gröstl met spek

Gerookt spek, witte kool en champignons: op Tiroler Gröstl kun je úren vooruit. Tiroler Gröstl is een traditioneel Oostenrijks recept en komt uit – zoals de naam al zegt – de regio Tirol.  Tip: de koolsalade is het lekkerst als je ‘m een dag laat intrekken.

Tarte flambée met zalm
tarte flambée met zalm

Plat krokant brood belegd met crème fraîche, zalm en gruyère. Simpel, weinig ingrediënten en een feestelijk resultaat. Ook ideaal om te serveren als hartig hapje bij de borrel.

Raclette met gestoofde wijnzuurkool & ham
raclette zuurkool

Janneke Philippi laat zich graag inspireren door gerechten uit de wintersportgebieden, want dáár weten ze wel hoe je kou verdrijft. Tip: als je geen raclettepannetje hebt, kun je de kaas ook raspen en vervolgens in een (steel)pan met bodempje warme witte wijn op laag vuur laten smelten.

Cannellinirisotto met rucola en saucijs
cannellinirisotto

Deze risotto gevuld met cannellinibonen en saucijs is het ideale comfortfood. Dit recept van Janneke Philippi zet je ook nog eens binnen een half uur op tafel. En ja, om een echt lekkere risotto te maken, is heel veel roeren in de pan essentieel. Maar: dat is stiekem best rustgevend!

Flammkuchen met prei en zalm

Weleens flammkuchen gegegeten? Als je ’t één keer hebt geproefd, ben je verkocht. Flammkuchen of tarte flambée is heerlijk luchtig en hartig. Een soort pizza, maar dan met een romige laag in plaats van tomatensaus. Supersnel gemaakt met kant-en-klaar deeg voor flammkuchen, dus no fuss.

raclette-zuurkool-wintersport-delicious

Meer artikelen