nr.1 foodmagazine

broccoli uit de oven met pittige pasta en citroenkruim

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Broccoli uit de oven behoudt zijn lekkere smaak en het ziet er mooi uit. Lekker met pittige pasta en citroenkruim. Alleen nog royaal bestrooien met parmezaanse kaas, en klaar ben je!

Ook lekker uit de oven: een hele bloemkool

broccoli uit de oven met pittige pasta en citroenkruim

hoofdgerecht (4 personen)

6 lange rode chilipepers
2 struikjes broccoli of 1 grote over de lengte gehalveerd
6 el extra vergine olijfolie
75 g (oud) brood, in stukjes gescheurd
rasp en sap van 1 (bio)citroen
3 tenen knoflook, fijngesneden
250-300 g verse lasagnevellen, in repen gesneden
½ bosje bladpeterselie, blaadjes en steeltjes apart fijngesneden
6 ansjovisfilets op olie, uitgelekt en fijngesneden
80 ml witte wijn
geraspte parmezaanse kaas, om erover te strooien

Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de chilipepers in met een mes en leg ze met de broccoli op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3 el olijfolie en strooi er wat peper over. Rooster ze 35-45 min. tot ze gaar zijn en donkerder van kleur.

Meng in een kom het broodkruim met de citroenrasp, 1 el olie en 1 teen knoflook en spreid uit op een bakplaat. Schuif 15 min. voor het einde van de oventijd in de oven, onder de broccoli, en bak knapperig. Neem de broccoli uit de oven en snijd in stukken.

Kook intussen de lasagnerepen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 150 ml van het kookvocht op.

Verhit in een koekenpan op matig vuur de rest van de olijfolie. Bak hierin de peterseliesteeltjes met de ansjovis en de rest van de knoflook 2-3 min. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de wijn, het opgevangen kookvocht en het citroensap toe en laat in 2-3 min. licht inkoken.

Serveer de pasta met de broccoli en pepers, bestrooid met citroenkruim. Schenk de saus erover en bestrooi met parmezaanse kaas en peterselieblad.

Bereiden ± 35 min. / oven ± 45 min.

RECEPT WARREN MENDES FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING KIRSTEN JENKINS

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

Broccoli-oven-deliciousmagazine