Britse welshcakes

Deze welshcakes zijn heerlijk luchtig. Bak ze langzaam in de pan, dan rijzen ze goed en is de binnenkant mooi bros. Lekker met boter en jam of suiker en sterk gezette zwarte thee met een scheut melk. 

Nog meer lekkers bakken?

welshcakes

gebak (8-10 stuks)

225 g bloem, gezeefd
80 g fijne tafelsuiker
½ tl koekkruiden
½ tl bakpoeder, gezeefd
snufje zout
100 g koude boter in blokjes + extra om in te bakken
60 g krenten
1 ei, losgeklopt
2 tl zonnebloemolie

Meng voor de welshcakes de bloem met de suiker, koekkruiden, het bakpoeder en zout in een kom. Wrijf met je vingertoppen de boter erdoor tot je een kruimelig deeg hebt. Meng de krenten en het ei erdoor en meng snel tot een samenhangend deeg. Meng er evt. nog 1-2 el koud water door. Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot 1 cm dikte en steek er met een koeksteker of een glas rondjes uit van 5-6 cm Ø.

Verhit telkens wat boter met een beetje olie in een koekenpan met dikke bodem en bak de koekjes in delen telkens in 3-4 min. per kant gaar. Bak ze op heel laag vuur, anders zijn ze bruin voordat de binnenkant gaar is.

Bereiden ± 25 min.

RECEPT DOSIA BREWER FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING DÉSIRÉE VAN DIJK BEREIDING EKE MARIËN

welshcakes-deliciousmagazine