nr.1 foodmagazine

procureur op laurier met mosterd

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Na 5 uur (!) in de oven op lage temperatuur is procureur op laurier met mosterd superzacht en vol van smaak. Procureur is vet dooraderd spiervlees. Als je het heel langzaam braadt in de oven, wordt het zacht en sappig. En nu maar hopen dat je een restje overhoudt – heerlijk op een broodje!

Lekker met gebakken aardappeltjes of polenta

langzaam geroosterde procureur op laurier met mosterd

hoofdgerecht (4-6 personen)

Haal het vlees bij voorkeur ± 2 uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.

1 kg procureur
3 takjes verse laurierblaadjes of 10 blaadjes
3-4 el grove mosterd
1 sjalot, fijn gesnipperd
3 el rodewijnazijn
6 el extra vierge olijfolie
1 courgette
½ krop frisee, geplukt en gewassen

Verwarm de oven voor op 130°C.
Dep het vlees met keukenpapier droog en bestrooi rondom met zout en peper. Verdeel de takjes laurier over een ovenschaal en leg het vlees erop. Bestrijk de bovenkant van het vlees met de mosterd, plaats de ovenschaal in het midden van de oven en rooster de procureur in ± 5 uur gaar.

Schep de sjalot in een kom om met de azijn en laat 5 min. marineren. Klop er 4 el olie door en breng op smaak met zout en peper. Haal het vlees uit de oven en dek het losjes af met aluminiumfolie. Schep de dressing door de sla en breng op smaak met zout en peper.

Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens schuin in plakjes van ½ cm dik. Verhit de olie in een koekenpan, bak de courgette kort op hoog vuur krokant. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met gebakken aardappeltjes of polenta.

Bereiden ± 20 min. / oven ± 5 uur

RECEPT YOLANDA VAN DER JAGT FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JAN WILLEM VAN RIEL BEREIDING EKE MARIËN 

Cover_DLC202008_website
De zomer op je bord!

Steek de barbecue maar aan, haal een joekel van een watermeloen in huis & ga op zoek naar de lekkerste piepers voor nieuwe salades, want deze maand staan in delicious. 52 zomerrecepten.

Heb je ‘m in huis? Deel het met ons op Instagram en gebruik #deliciousmoment.

procureur op laurier met mosterd- delicious