procureur op laurier met mosterd

Na 5 uur in de oven op lage temperatuur is procureur op laurier met mosterd superzacht en vol van smaak. Procureur is vet dooraderd spiervlees van een varken. Als je het heel langzaam braadt, wordt het zacht en sappig. Dat maakt dit recept ook zo fijn: je hebt er maar 20 minuten werk aan, de oven doet de rest! En nu maar hopen dat je een restje overhoudt, want dat is heerlijk op een broodje.

Serveer de procureur met waanzinnig krokante aardappels of polenta!

Procureur op laurier met mosterd

aantal 6 | hoofd | familietijd, feestdagen, feestelijk, herfst, kerst, lente, najaar, voorjaar, weekend, winter, zomer | amerikaans, frans |
Haal het vlees bij voorkeur ± 2 uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
kooktijd20 minutes
oven5 hours
totale tijd5 hours 20 minutes

ingrediënten

  • 1 kg procureur
  • 3 takjes verse laurierblaadjes of 10 blaadjes
  • 3-4 el grove mosterd
  • 1 sjalot, fijn gesnipperd
  • 3 el rodewijnazijn
  • 6 el extra vierge olijfolie
  • 1 courgette
  • ½ krop frisee, geplukt en gewassen

instructies

  • Verwarm de oven voor op 130°C.

  • Dep het vlees met keukenpapier droog en bestrooi rondom met zout en peper. Verdeel de takjes laurier over een ovenschaal en leg het vlees erop. Bestrijk de bovenkant van het vlees met de mosterd, plaats de ovenschaal in het midden van de oven en rooster de procureur in ± 5 uur gaar.
  • Schep de sjalot in een kom om met de azijn en laat 5 min. marineren. Klop er 4 el olie door en breng op smaak met zout en peper. Haal het vlees uit de oven en dek het losjes af met aluminiumfolie. Schep de dressing door de sla en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens schuin in plakjes van ½ cm dik. Verhit de olie in een koekenpan, bak de courgette kort op hoog vuur krokant. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met gebakken aardappeltjes of polenta.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
RECEPT: YOLANDA VAN DER JAGT | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING: JAN WILLEM VAN RIEL | BEREIDING: EKE MARIËN. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Zin in nog meer van dit soort inspiratie? Sunday Roast: 8x recepten voor een groot gebraad.

procureur op laurier met mosterd- delicious