nr.1 foodmagazine

hertengehaktballetjesragout met wilde paddenstoelen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Laat je inspireren door de Scandinavische keuken en maak deze heerlijke ragout met hertengehaktballetjes. De rijke, aardse smaak van hert en paddenstoelen geven de ragout een heerlijk volle smaak.

Probeer ook eens deze ragout met haas, kastanjes en kruidkoek

ragout met hertengehaktballetjes en wilde paddenstoelen

hoofdgerecht (4-6 personen)

2 el zonnebloemolie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
4 el dille, fijngesneden
500 g hertengehakt (bestel bij de wildspecialist)
80 g vers wit broodkruim
1 ei, losgeroerd
4 el dijonmosterd
100 g boter
400 g gemengde wilde paddenstoelen, in stukken
½ tl gerookt paprikapoeder*
1 el tomatenpuree
1 el bloem
± 380 ml runderfond (pot)
4 el cognac
150 ml zure room
400 g tagliatelle
1 el maanzaad
3 el fijngesneden bladpeterselie

Verhit 1 el olie in een koekenpan op matig vuur. Bak hierin de ui in 3-4 min. glazig. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Schep in een kom en laat afkoelen. Meng de dille, gehakt, broodkruim, ei, 3 el mosterd en wat zout en peper erdoor. Draai er 30 gehaktballetjes van. Laat 30 min. opstijven in de koelkast.

Verhit de resterende el olie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak de gehaktballetjes (in gedeelten) rondom goudbruin en gaar in 6-7 min. Schep ze op een bord. Houd ze afgedekt warm.

Verhit in dezelfde koekenpan 40 g boter op hoog vuur. Bak de paddenstoelen al omscheppend 4-5 min. Voeg het paprikapoeder, de tomatenpuree en bloem toe en schep 1 min. om. Voeg de runderfond en cognac toe. Laat in 7-8 min. licht binden. Voeg de gehaktballetjes, zure room en de resterende el mosterd toe. Laat 5 min. doorwarmen.

Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep om met maanzaad, de resterende boter, 1 el peterselie en wat zout en peper.

Verdeel de pasta en ragout over borden en strooi de rest van de peterselie erover.

Bereiden ± 40 min.

RECEPTEN VALLI LITTLE FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING VIVIEN WALSH BEWERKING DOSIA BREWER

hertengehaktballetjesragout met wilde paddenstoelen-delicious