yoghurttrifle met koffiecrumble en gemberjam

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heerlijk bitterzoete sinaasappel en laagjes romig-frisse yoghurt in combinatie met knapperige pecan-koffiecrumble: dit is typisch zo’n dessert waar iedereen blij van wordt. Extra fijn: je kunt deze trifle makkelijk van te voren voorbereiden. 

Probeer ook eens deze Italiaanse trifle met amarettogelei

yoghurttrifle met pecan-koffiecrumble en citrus-gemberjam

nagerecht (8 personen)

2 (bio)sinaasappels
1 (bio)citroen
250 g suiker
100 ml gembersiroop
1 el versgeraspte gember
8 koffiekoekjes (café noir)
3 el koffielikeur
150 g gezouten pecannoten, geroosterd
250 g Griekse yoghurt (1 beker)
125 ml (biologische of boeren-) crème fraîche
1 el (bio)citroenrasp

Snijd de sinaasappel en citroen in plakjes en breng de plakjes in ruim water in een steelpan aan de kook. Kook 10-15 min. Giet het bittere water af en snijd de uitgelekte plakjes met schil en al in kleine blokjes. Breng het citrusfruit met de suiker en 500 ml water aan de kook en laat op laag vuur ± 35 min. zachtjes koken tot ze bijna transparant zijn geworden. Voeg de gembersiroop en het gemberrasp toe en roer goed door. Bewaar in een afgesloten bakje.

Stamp de koekjes met de koffielikeur grof en doe in een afgesloten bakje. Stamp ook de geroosterde pecannoten grof en bewaar in apart bakje.

Klop de yoghurt los met de crème fraîche en het citroenrasp. Bewaar in een afgesloten bak en bewaar koel.

Meng vlak voor serveren de pecannoten met de koekjescrumble. Maak ter plekke laagjes van de koekjescrumble, wat yoghurt, dan weer wat crumble, dan weer wat yoghurt, dan wat citrus-gembersiroop, weer wat yoghurt en eindig met een flinke dot citrus-gemberjam met aanhangende gembersiroop.

Bereiden ± 35 min. / inkoken ± 35 min.

FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING JET KRINGS BEREIDING AJDA MEHMET RECEPTEN DOSIA BREWER MINTA NICOLAI BAS ROBBEN MERIJN TOL TRUDELIES SCHOUTEN

Yoghurttrifle met pecan-koffiecrumble en citrus-gemberjam delicious.