savooiekooltosti’s

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tosti, maar dan anders? Maak eens een tosti met koolbladeren. Gevulde koolbladeren zijn lekker, supergezond en prachtig om te zien!

savooiekooltosti’s gevuld met ui, roquefort, sinaasappel & cranberry

hoofdgerecht (4 personen) | v

Dit kun je ’s ochtends al voorbereiden en vlak voor het serveren in de oven zetten.

1 grote savooiekool, lelijke buitenste blad verwijderd
6 kruidnagels
3 zoete uien, geraspt
2 teentjes knoflook, geperst
175 ml olijfolie
6 stevige zuurdesemboterhammen,
in stukjes gescheurd
1 bosje salie, blaadjes heel fijngesneden
100 g gedroogde cranberry’s
rasp van 2 (bio)sinaasappels + sap van 1 sinaasappel
scheutje port
300 g roquefort, grof verkruimeld evt. portsaus, voor erbij (zie recept hierna)

Haal 8 mooie middelgrote bladeren los van de kool. Blancheer ze 3-5 min. in ruim kokend water met 1 el zout. Giet af, spoel koud en laat uitlekken.

Stamp de kruidnagel fijn in een vijzel. Bak de uien en knoflook met de kruidnagel 10 min. in wat olijfolie.

Meng het brood in een grote kom met het uienmengsel, de salie, 75 ml olijfolie, de cranberry’s, sinaasappelrasp en -sap en een scheutje port en breng op smaak met zout en peper. Kneed het licht met je handen. Meng de roquefort er losjes doorheen.

Verwarm de oven voor op 220°C.

Verdeel 4 bladeren over een grote passende ovenschaal en schep op elk een kwart van de vulling, dek ze af met de rest van de bladeren en druk licht aan, zodat je pakketjes hebt. Besprenkel ze met de rest van de olijfolie.

Bak de savooiekooltosti’s goudbruin en gaar in 20-25 min. Geef iedereen een tosti en geef er evt. wat portsaus bij.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 25 min.

savooiekooltosti’s gevuld met roquefort & sinaasappel-delicious