nr.1 foodmagazine

hartige pompoenpap met kerstomaatjes

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pompoenpap is een prima begin van de dag! Ontbijtpap hoeft niet altijd zoet te zijn. Je kunt aan havermout ook groenten en een snuf zout toevoegen. 

Probeer ook eens deze pap met eieren en spek!

pompoenpap

hartig ontbijt- of brunchgerecht (4 personen)

6 el extra vergine olijfolie + extra voor erbij
3 el appelciderazijn
1 kleine oranje kabochapompoen, in 8 parten, zonder pitten
± 250 g troskerstomaatjes
1 teen knoflook in dunne plakjes
180 g havermout
1 l kippen- of groentebouillon
pesto en basilicumblaadjes, voor erbij

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.

Klop in een kom de azijn met 3 el van de olie. Kwast de pompoenparten hiermee in. Zet ze rechtop op de bakplaat en schuif ze een beetje aan de kant. Rooster ze ± 45 min. tot ze gaar zijn en de randen donkere schroeiranden hebben. Leg 10 min. voor het einde van de oventijd de tomaatjes bij de pompoen op de bakplaat en rooster ze mee. Doe de helft van de pompoenparten in een kom, prak ze met een vork en verwijder de schillen.

Verhit intussen de resterende 3 el olie in een wijde steelpan met dikke bodem en bak hierin de knoflook op matig vuur ± 1 min. Voeg de havermout en bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de pap in 15-20 min. gaar. Roer de pompoenpuree en 250 ml kokendheet water erdoor en warm de pap al roerend op matig vuur door.

Schep de pap in kommen en verdeel de tomaatjes en de rest van de pompoenparten erover. Verdeel de pesto erover, besprenkel  met olijfolie en garneer met basilicum.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 45 min.
p.p. ± 400 kcal / 8 g eiwit / 25 g vet / 34 g kh

RECEPTEN SAMANTHA COUTTS FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING KIRSTEN JENKINS

pompoenpap - delicious