nr.1 foodmagazine

halloumi-lamsspiesen met honing-kruidenboter

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Altijd handig, om lekkere kruidenboter achter de hand te hebben. Hiermee breng je snel gerechten op smaak en bovendien is het een perfecte bestemming voor restjes kruiden. Kruidenboter is in de koelkast ongeveer een maand houdbaar. Last but not least past deze overheerlijke honing-kruidenboter perfect bij de halloumi-lamsvleesspiesen met munt!

Probeer ook eens deze geglaceerde rundvleesspiesen met pittige salade!

halloumi-lamsvleesspiesen met honing-kruidenboter

hoofdgerecht (± 20 spiezen)

spiesen
750 g lamsfilet, in blokjes van 2 cm
500 g halloumi, in blokjes van 2 cm +
4 el olijfolie
2 citroenen, gehalveerd
muntblaadjes, in stukjes gescheurd

honing-kruidenboter
150 g zachte boter
3 el honing
2 tl gedroogde oregano
2 tl gedroogde munt
2 tenen knoflook, fijngesneden
ook nodig: 20 metalen satéprikkers

Meng alle ingrediënten voor de honingboter in een kom.

Steek afwisselend 3 blokjes lamsvlees en 3 blokjes halloumi aan elke spies en bestrijk met de olie. Verhit op hoog vuur een grote grillpan. Gril hierin de spiesen in porties 1-2 min. per kant. Kwast de spiesen in met 1 el honingboter en bak ze nog 1-2 min. tot ze mooi glanzen en schroeiplekjes krijgen. Leg ze op een schaal en laat ze los afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.

Verhit intussen de gebruikte pan op hoog vuur en bak de halve citroenen met het snijvlak omlaag 1-2 min. tot de randjes licht kleuren. Knijp de halve citroenen uit over de spiesen, garneer met de munt en serveer.

Bereiden ± 40 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING KRISTEN WILSON BEWERKING DOSIA BREWER

halloumi-lamsvleesspiesen delicious.