nr.1 foodmagazine

6x heerlijk Italiaans zoet

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Laten we eerlijk zijn: er zijn weinig dingen zó lekker als Italiaanse desserts. We geven je zes overheerlijke klassiekers waar het water je spontaan van in de mond loopt. 

Probeer ook eens deze Italiaanse burger!

cannoli delicious.

cannoli met witte chocolade en campari

In de romige vulling van deze cannoli gaat een scheut campari en sinaasappelrasp en sap. Je kunt ook zuidvruchten of noten toevoegen. Cannoli-rolletjes zijn ook kant-en-klaar te koop bij Italiaanse delicatessenwinkels of online, dan hoef je ze alleen nog maar te vullen.

Cocktail bij deze cannoli? Probeer deze heerlijke negroni.

>> naar het recept

Italiaanse trifle - delicious

Italiaanse trifle met amarettogelei

Deze Italiaanse trifle met romige vla, chewy koekjes en iets zilte amarettogelei is heerlijk! Je gebruikt de eidooiers in de vla en het eiwit voor de meringuelaag en gesuikerde amandelen, dus je houdt niets over. En als je de afzonderlijke elementen van tevoren maakt, hoef je de trifle op de dag van serveren alleen nog maar samen te stellen.

Tiramisu is ook een Italiaanse trifle. Hier een prachtige tiramisutaart!

>> naar het recept

amaretti pistache - delicious

amaretti met pistachenoten en venkelzaad

Deze amaretti morbidi – de bekende bitterkoekjes uit Italië – bak je snel en gemakkelijk: ideaal om een restje noten in te verwerken. In plaats van pistachenoten kun je ze ook maken met amandelen of hazelnoten.

Pistachenoten worden in de Italiaanse keuken veel gebruikt. Maak ook onze semifreddo met pistache.

>> naar het recept

bomboloni met hazelnootpasta en hazelnotensuiker delicious.

bomboloni met hazelnootpasta

Deze kleine Italiaanse donuts gerold in suiker vul je met een flinke dot chocolade-hazelnootpasta. Deeg voor bomboloni is erg kleverig en kan dus lastig te kneden zijn. Gelukkig hebben wij daarvoor een aantal tips, je bekijkt ze hier!

Probeer ook eens deze Indiase donuts, gevuld met hangop.

>> naar het recept

tiramisutaart-delicious

tiramisutaart

De bodem van deze taart krijgt een subtiele koffiesmaak door de gebruikte gemalen koffie. No waste dus!

>> naar het recept

chocoladetaart met peer en hazelnoten

Deze heerlijke taart vol noten en chocolade is afkomstig van het Italiaanse eiland Capri. Laten we eerlijk zijn, er zijn weinig dingen zó lekker als Italiaanse desserts. Extra fijn: de taart is glutenvrij!

>> naar het recept

tiramisutaart-delicious