Pulled jackfruit is het nieuwe pulled pork

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

De trend van pulled pork kan niemand ontgaan zijn: op elk foodfestival vind je wel een truck waar je zo’n heerlijk broodje scoort. Als je geen vlees eet heb je deze trend misschien aan je voorbij laten gaan. Maar wist je dat je van jackfruit heerlijke vegan ‘pulled pork’ kunt maken? Wij vertellen je alles over deze ‘nieuwe’ vrucht!

100% plantaardig met de bite van vlees
Jackfruit is een exotische stekelvormige vrucht die het hele jaar door groeit aan de bomen in Thailand. In Nederland zien we het nog niet zo vaak terugkomen in keukens, maar in Amerika kom je het steeds vaker tegen als vleesvervanger. Jackfruit heeft een vlezige structuur en het vruchtvlees neemt makkelijk smaken op, waardoor je het heel goed kunt kruiden en marineren. Dit maakt het tot een lekkere vleesvervanger voor een veganist, vegetariër, flexitariër maar ook de vleesliefhebber simpelweg zin heeft in iets anders. Verder bevat jackfruit wat vezels en vitamine C. Verder zitten er weinig voedingsstoffen in de vrucht, en is het wat dat betreft dus geen goede vervanger voor vlees.

Zo maak & eet je het
Het meest bekende gerecht met jackfruit is toch wel het broodje vegan ‘pulled pork’, waarbij de pork wordt vervangen door ‘draadjesvlees’ van jackfruit. Het maken ervan is heel simpel: even afspoelen, de draadjes uit elkaar trekken met een vork en er een lekkere marinade of saus bij maken. Daarna stop je het pulled jackfruit 20 tot 30 minuten in de oven. Je kunt het vruchtvlees echter ook prima verwerken in nacho’s, rendang of een Hollands stoofpotje.

Waar te koop?
Je koopt jackfruit bij de toko (vers of uit blik, op zoet of in gezouten water). Vanaf 21 januari 2019 vind je het eerste blik van Fairtrade Original in de schappen bij Albert Heijn. Even zoeken bij de peulvruchten! Liever kant-en-klaar? Je vind het bij dezelfde supermarkt, van het merk Upton’s naturel.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#AD This spicy pulled jackfruit sandwich will fool everyone, vegans, ‘veginners’ and firm meat lovers alike. 🥪👌🏼 Held together in a toasted bread roll is tender roasted jackfruit, tangy BBQ sauce and utterly creamy coleslaw mixed with the delicious @hellmannsuk Vegan Mayo – the very best comfort food. Full recipe available through the link in my bio Or just copy & paste this👉🏼 https://www.hellmanns.com/uk/recipes/spicy-pulled-jackfruit-sandwich-with-creamy-coleslaw.html . . . . . . . . . . . . . . . . . . #veganuary #veganuary2019 #whatveganseat #vegandinner #vegansandwich #pulledjackfruit #sandwichporn #vegancomfortfood #veganfoodspot #vegetarianrecipes #feedfeedvegan #eeeeeats #veganlunch #hellmanns #veganburger #comfortfood #plantbasedlife

Een bericht gedeeld door Alexandra Reuter (@myvibrantkitchen) op

BRON FAIRTRADE ORIGINAL BEELD iSTOCK

pulledjackfruit-delicious