nr.1 foodmagazine

orecchiette met bimi en paddenstoelen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Zin in een smaakbom maar geen zin om uren in de keuken te spenderen? Wij hebben de oplossing: deze easy pasta met porcini zit vol stevige smaken en staat binnen een halfuur op tafel. 

Maak ook eens deze quinoa-risotto met porcini

orecchiette met bimi en paddenstoelen

hoofdgerecht (4 personen) | v

300 g orecchiette of andere kleine pasta
4 el olijfolie
± 600 g bimi, in stukjes
3 tenen knoflook fijn geraspt
1 tl chilivlokken
15 g gedroogde porcini*, geweekt, uitgelekt en kleingesneden rasp en sap van 1 (bio)citroen
geraspte parmezaanse kaas, voor erbij

Kook de pasta in een pan met licht gezouten water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang daarbij 60 ml van het kookvocht op.

Verhit intussen in een diepe koekenpan de olie op matig vuur. Schep hierin de bimi ± 3 min. om. Voeg de knoflook, chilivlokken en porcini toe en bak ze nog 3-4 min., zodat de smaken goed mengen.

Voeg de pasta en het opgevangen kookvocht toe aan het bimimengsel, schep de citroenrasp en het citroensap erdoor, breng op smaak met zout en verdeel over diepe borden. Serveer met parmezaanse kaas.

* Gedroogde porcini of eekhoorntjesbrood koop je bij ruim gesorteerde supermarkten en (Italiaanse) delicatessenzaken.

Bereiden ± 20 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE JEREMY SIMONS STYLING KRISTEN WILSON BEWERKING DOSIA BREWER

orecchiette-delicious