cannoli met witte chocolade en campari

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

In de romige vulling van deze cannoli gaat een scheut campari en sinaasappelrasp en sap. Je kunt ook zuidvruchten of noten toevoegen. Cannoli-rolletjes zijn ook kant-en-klaar te koop bij Italiaanse delicatessenwinkels of online, dan hoef je ze alleen nog maar te vullen.

Cocktail bij deze cannoli? Probeer deze heerlijke negroni.

cannoli met witte chocolade en campari

voor 16 stuks

cannoli-rolletjes
125 g bloem
20 g sugar
snufje kaneel
15 g koude boter in blokjes
1 klein ei + extra eiwit om te plakken
40 ml marsala
⅓ tl natuurazijn
olie om in te frituren
ook nodig: cannoli-buisjes of stukjes dunne ijzeren buis van ± 12 cm lang en 2 cm ø

vulling
300 g ricotta
rasp en sap van 1 kleine (bio)sinaasappel
250 g mascarpone
80 g poedersuiker + extra poedersuiker om te bestrooien
3 el campari
150 g witte chocolade, gesmolten en afgekoeld
ook nodig: spuitzak met stervormig spuitmondje van ± 10 cm ø

Meng voor de cannoli-rolletjes de bloem, suiker en kaneel in een kom. Snijd de boter in het bloemmengsel tot kleine stukjes. Doe het ei, de marsala, azijn en 10 ml water erbij en roer met een vork tot een klonterig deeg. Kneed nog 10 min. tot een soepel deeg. Doe het in de kom, dek af en laat ± 2 uur, maar liever een hele nacht in de koelkast rusten.

Rol het deeg zo dun mogelijk uit. Je moet er bijna doorheen kunnen kijken. Leg de stukken deeg op een met bloem bestrooid werkvlak en steek er rondjes van ± 10 cm ø uit. Breng de rest van het deeg weer samen en rol weer uit. Bestrooi de rondjes met bloem en vouw ze om de buisjes heen. Plak de uiteinden vast met wat eiwit.

Verwarm de olie in een (frituur)pan tot 180°C. Frituur de rolletjes in delen in ± 1-2 min. goudbruin. Draai ze tussentijds om met een tang. Neem de rolletjes uit de olie en laat ze iets uitlekken en afkoelen. Haal dan zo snel mogelijk met een draaiende beweging de buisjes uit de rolletjes en gebruik ze om nieuwe rolletjes te maken. Bewaar ze tot ± 1 maand in een goed afgesloten trommel. Vul ze niet langer dan 1 uur van tevoren.

Laat voor de vulling de ricotta 2 uur in een zeef in een theedoek uitlekken. Klop de ricotta in 2-3 min. met de mixer tot een glad mengsel. Klop het sinaasappelsap en de helft van de rasp erdoor. Klop de mascarpone en suiker erdoor, zodat je een dik mengsel krijgt. Klop de campari en chocolade erdoor.

Doe het mengsel in een spuitzak met stervormige spuitmond. Spuit het mengsel in de rolletjes. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker en de rest van de sinaasappelrasp.

Bereiden cannoli-rolletjes ± 40 min. + rusten 2 uur. Bereiden vulling ± 10 min. + uitlekken 2 uur.

RECEPTEN EN BEREIDING PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE CHRIS COURT STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER

cannoli delicious.