pasta aglio olio peperoncino met oesters

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze overheerlijke pasta aglio olio peperoncino met oesters staat binnen 30 min. op tafel. Een tikje chic, maar toch lekker makkelijk en snel.

Bekijk hier hoe je oesters het gemakkelijk open kunt maken

pasta aglio olio peperoncino met oesters

hoofdgerecht (4 personen) – lactosevrij

300 g linguine
12 oesters
2 rode pepers
4 takjes peterselie
150 g jonge bladsla
2 tl kappertjes
1 citroen, in partjes
voorraad 100 ml olijfolie, 3 tenen knoflook

Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.

Open de oesters voorzichtig met een oestermes (zie tip).

Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Snijd ook de knoflook en de peterselie fijn. Verwarm in een grote koekenpan (waarin de pasta straks ook past) 6 el olijfolie.

Bak hierin de rode peper en knoflook op heel laag vuur tot de pasta beetgaar is, zet evt. het vuur uit. Maak intussen de salade aan met de rest van de olijfolie, kappertjes en wat vocht van de kappertjes. Breng op smaak met peper.

Giet de pasta af en meng door het peperknoflookmengsel. Voeg de oesters en de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over 4 borden. Serveer met de partjes citroen en de salade.

TIP: Moeite met oesters openen? Vraag je visboer de oesters te openen, bestel ze (online) alvast geopend of stoom ze even open in een warme oven.

bereiden ± 30 min. – p.p. ± 585 kcal / 20 g eiwit / 29 g vet / 59 g kh

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

Pasta aglio-olio-peperoncino met oesters delicious.

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze