japanse kerriesoep met ei en varkensgehakt

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze milde kerriesoep met varkensgehakt, udonnoedels en sake is het ideale Japanse comfortfood. Extra fijn: de soep staat in 30 minuten op tafel. 

We geven je hier nog drie soepen die binnen 30 minuten op tafel staan!

japanse kerriesoep met ei en varkensgehakt

hoofdgerecht (4 personen)

2 l runderbouillon
1 el zonnebloemolie
2 dikke bosuitjes, het wit fijngesneden,
het groen in dunne lange sliertjes
100 g boter, in blokjes
100 g bloem
2 el currypoeder
1 el mirin
1 el sake
1 tl donkere sojasaus
4 eieren, op kamertemperatuur
270 g udonnoedels*, gaar gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
norivellen en bonitovlokken*, voor erbij
gehaktmengsel
3 el zonnebloemolie
500 g varkensgehakt (vraag aan de slager)
2 cm (± 10 g) verse gemberwortel, fijngeraspt
1 el mirin
1 el donkere sojasaus
3 el sake
2 tl suiker

Verhit de bouillon in een pan op hoog vuur en houd hem afgedekt warm.

Verhit intussen de olie in een steelpan op matig tot hoog vuur. Voeg de fijngesneden bosuitjes (het wit) toe en bak onder regelmatig omscheppen in ± 3 min. glazig. Voeg de boter toe en verhit onder af en toe roeren tot hij schuimt.

Strooi de bloem erover en roer ± 3 min. door de boter, zodat hij gaar wordt. Roer het currypoeder in ± 1 min. erdoor. Klop in 2 delen geleidelijk de hete bouillon erdoor. Breng aan de kook en roer de mirin, sake en sojasaus erdoor. Draai het vuur laag en houd de soep afgedekt warm.

Verhit intussen de olie voor het gehaktmengsel in een koekenpan op hoog vuur. Voeg het gehakt en de gember toe en bak het al omscheppend met een pollepel in ± 4 min. rul en bruin. Voeg de overige ingrediënten voor het gehaktmengsel toe en laat onder af en toe omscheppen ± 3 min. licht inkoken.

Breng intussen een pan met water aan de kook, leg de eieren hier voorzichtig in kook ze in 6.30 min. zacht of tot ze naar wens zijn. Giet ze direct af en laat ze schrikken in een kom met ijskoud water. Laat zo afkoelen tot je ze kunt hanteren, pel ze en leg ze weer in een kom met ijskoud water.

Verwarm de soep weer tot het kookpunt. Schep de noedels en de soep in kommen. Verdeel er het gehaktmengsel, de gehalveerde eieren, het groen van de bosuitjes, stukken nori en bonitovlokken (als je die gebruikt) over.

* Udonnoedels zijn te koop bij ruim gesorteerde supermarkten en de Aziatische supermarkt. Bonitovlokken vind je in de Aziatische supermarkt.

bereiden ± 30 min.

RECEPTEN CHARLOTTE BINNS MCDONALD, SAMANTHA COUTTS FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING DOSIA BREWER

kerriesoep delicious.

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze