rucola-gnudi met pomodorinisaus en pijnboompittenkruim

Gnudi (spreek uit njoedie) vind je steeds vaker op de menukaart. Het zijn een soort gnocchi, maar dan gemaakt met ricotta in plaats van aardappel. Wij geven je een rucola-gnudi met pomodorinisaus en crunchy pijnboompittenkruim. 

Probeer ook eens deze clementine-chocoladegnudi. Ja, je leest het goed: chocoladegnudi!

rucola-gnudi met pomodorinisaus en pijnboompittenkruim

hoofdgerecht (4 personen) – v

2 blikken pomodorini à 400 g
200 g kwark
150 g bloem
2 eidooiers
50 g rucola
handvol geraspte parmezaanse kaas
2 el pijnboompitten
voorraad 2 tenen knoflook, 4 el olijfolie

Pureer de inhoud van de blikken pomodorini met de knoflook en schenk in een pan. Voeg 3 el olijfolie toe en kook zachtjes tot een mooie tomatensaus terwijl je de gnudi maakt.

Meng met een vork de kwark, bloem, eidooiers en een snuf zout tot het deeg niet meer plakt.

Hak de rucola fijn en meng met de kaas door het deeg. Voeg wat extra bloem toe als het deeg nog plakt. Het deeg mag iets plakken, bij het uitrollen kun je ook nog wat bloem erover stuiven.

Breng een pan met ruim water aan de kook. Rol intussen van het deeg snel – ze hoeven niet mooi te zijn – strengen van 1½ cm Ø. Snijd de strengen in stukjes van krap 2 cm. Kook de gnudi in 5-7 min. gaar.

Hak de pijnboompitten fijn. Verhit in een koekenpan de laatste el olijfolie. Bak de pijnboompitten met zout naar smaak goudbruin.

Schep de gnudi met een schuimspaan uit de pan op 4 (diepe) borden. Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper en schenk erover en bestrooi met het pijnboompittenkruim.

Bereiden 30 min. – p.p. ± 495 kcal / 22 g eiwit / 28 g vet / 37 g kh

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

rucola-gnudi met pomodorinisaus-delicious