nr.1 foodmagazine

Bier maken van jouw kerstboom: biermerk Lowlander Beer doet ’t gewoon

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hangen er nu nog lampjes in je boom, volgend jaar zit jouw kerstboom in een glas met bier. Huh? Ja, dat lees je goed. Vanaf 2 januari zamelt bierbrouwerij Lowlander Beer afgeschreven kerstbomen in om er biertjes van te brouwen.

Een fijn initiatief vinden wij, aangezien een hoop kerstbomen niet verder komen dan de versnipperaar of een vreugdevuur. Hartstikke sneu, want zo’n boom wil óók gewoon leven. Elk jaar worden zo’n 2.5 miljoen kerstbomen verkocht en een groot deel eindigt zoals hierboven beschreven.

Van boom tot bier
De bierpionieren van Lowlander Beer maakten deze winter geen zwaar winterbier maar een licht en verfrissend brouwsel voor koude winterdagen. Dit jaar kocht de botanische brouwerij de benodigde sparrennaalden voor hun bier nog in, maar in 2019 zullen afgedankte kerstbomen hét ingrediënt voor de biertjes zijn. En jouw boom is heel erg welkom, want Lowlander heeft zo’n 600 kilo naalden nodig voor de productie van het winterbier.


Tree to Table campagne
Om de inzameling, opslag en verwerking van de naalden en bomen mogelijk te maken, lanceert Lowlander na de feestdagen de ‘Tree to Table’ crowdfunding campagne. Wat dit inhoudt? Alle kerstbomen worden opgehaald, zodat je boom doneren heel makkelijk wordt. Naast de naalden, moet de rest van de boom verwerkt worden tot bijvoorbeeld de kaas en rookmot van de ‘Tree to Table’ editie van pop-up diners die het biermerk organiseert. En daar is expertise, en dus geld voor nodig. 

Meedoen?
Ook je kerstboom uitschenken bij het kerstdiner volgend jaar? Meld ‘m aan via lowlander-beer.com. Je hoeft hier niets voor te doen; je boom wordt opgehaald én zodra het bier gebrouwen is, krijg jij mooi een flesje.

Aanmelden kan tot 6 januari, Drie Koningen. Kerstbomen worden door het hele land opgehaald.

BRON & BEELD THE LOWLANDER 

Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

Lowlander-delicious
tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!