brunchsalade met spinazie, gravad lachs en basilicum

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze zalm-spinaziesalade is extra lekker door de grove mosterd, rode ui, basilicum, honing en citroen! Extra fijn: deze heerlijke salade staat binnen 20 min op tafel!

Probeer ook eens deze salade van gepekelde kool en roquefort!

brunchsalade met spinazie, gravad lachs en basilicum
brunchgerecht (4 personen)

2 sneetjes ambachtelijk stokbrood
5 el extra vierge olijfolie
100 g (baby)spinazie
1 (rode) ui, in ragfijne ringen
100 g gravad lachs of gerookte zalm
handvol basilicumblad
sap van ½ citroen
1 tl grove (Limburgse) mosterd
1 tl honing

Maal het stokbrood in de keukenmachine of in de hakmolen van de staafmixer tot kruim.

Verhit in de koekenpan 1 el olijfolie en bak het broodkruim goudbruin en krokant. Breng op smaak met zeezout.

Verdeel de spinazie met de uiringen over een schaal of 4 glazen. Scheur de zalm grof en meng met de basilicumblaadjes door de salade.

Klop een vinaigrette van het citroensap, de rest van de olijfolie, de mosterd en de honing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Besprenkel de salade met de citroendressing en bestrooi met het krokante kruim.

TIP: smaakmakers als kappertjes, halfgedroogde tomaatjes en olijven zijn heerlijk om deze brunchsalade extra te verrijken.

Bereiden ± 20 min.

RECEPTEN & STYLING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING DOSIA BREWER

brunchsalade zalm delicious.