nr.1 foodmagazine

KERSTMENU: WILD

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Uitpakken met een feestelijk kerstmenu? Wij geven je een wildmenu met aardpeerpuree met eendenborst, gevulde kwartel, salade van gepekelde rodekool en een goddelijke gezouten truffelreep!

Wil je meer weten over wild? Hier lees je meer over het bereiden van hert, haas, fazant, ree en gans.

Voorgerecht

aardpeerpuree-delicious.

aardpeerpuree met mascarpone, eendenborst met specerijen, cantharellen en cress

Strooigoed geeft gelaagdheid en een extra wow-gevoel. Zoals shiso-blaadjes de specerijen van de eend versterken en de romige puree een frisse bit geven!
En toe: paris-brest met chocolade-hazelnotenroom.

>> naar het recept

Hoofdgerecht

kwartel gevuld met quinoa, granaatappel en amandel

kwartel gevuld met quinoa, granaatappel en amandel

Kwartel op je menu geeft kerst een chic tintje. Vul ze met quinoa, amandelschaafsel en mooie rode granaatappelpitjes en zet ze 20 min. in de oven. Easy does it!

>> naar het recept

gebraden hazenrug met pancetta, saliejus en knolselderij | delicious

gebraden hazenrug met pancetta, saliejus en knolselderij

Tijdens kerst geniet je van de heerlijke, karakteristieke wildsmaak van hert, konijn, wildzwijn en haas in een makkelijk te maken bourgondische wildmenu.

>> naar het recept

Bijgerecht

salade gepekelde rodekool-delicious

salade van gepekelde rode kool met roquefort

Gepelde kool, we zijn er gek op! In salades past gepekelde kool ook erg goed; het geeft bite én een hartige smaak.

>> naar het recept

gebakken-spruitjes-delicious

gebakken spruitjes met citroen, munt en karnemelk

Spruitjesliefhebbers opgelet! Chef-kok Dave Verheul van The Town Mouse in Melbourne tovert met lekkere seizoensproducten. Inspiratie voor vanavond of voor het kerstdiner: gebakken spruitjes met citroen, munt en karnemelk.

>> naar het recept

Nagerecht

gezouten truffelreep-delicious

gezouten truffelreep met amarene kersen en karamelnoten

Zout en chocolade blijft een magische combinatie! Wij geven je deze gezouten truffelreep met amarene kersen & karamelnoten.

>> naar het recept

adressen

Ruig: Het leveren van eerlijke, ambachtelijke producten van topkwaliteit is de inspiratie voor poelier Ruig. Producten van Ruig zijn ook verkrijgbaar bij de Sligro. www.ruig.nl 

The Butchery: een online scharrelslagerij, ontstaan vanuit stenen winkels: Lantinga Slagerij & Vershuis. The Butchery komt dit jaarmet een nieuw concept: thuis uit eten met ‘bijna-klaar-driegangenmenu’s voor de kerst. www.butchery.nl 

JP Puurvlees: biologisch vlees bestel je online bij JP Puurvlees, waar kwaliteit en het welzijn van dieren hoog in het vaandel staat. www.jppuurvlees.nl

Pieter van Meel Wild & Gevogelte: Kwaliteit van het vlees kunnen zien en voelen en de structuur van het vlees kunnen ‘lezen’ zodat de wild- en poelierproducten met precisie kunnen worden uitgesneden, zijn ambachtelijke vaardigheden die door jarenlange ervaring zijn opgedaan. www.pietervanmeel.nl

Treuren: Familiebedrijf Treuren bestaat al meer dan 100 jaar. Ze weten dus waar ze over praten. Je krijgt goed advies en ze kunnen alles vertellen over wild en gevogeltewww.treuren.nl

aardpeerpuree-delicious.