nr.1 foodmagazine

KERSTMENU: LICHT

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nog hard op zoek naar inspiratie voor je kerstdiner? Wij geven je dit heerlijke menu met lichte gerechten: zo eet je lekker, maar let je toch een beetje op de calorieën. 

Meer kerstinspiratie? Bekijk ons Italiaanse kerstmenu!

Voorgerecht

ceviche oesters hapje -delicious

ceviche van oesters met tijgermelk, koriander, jalapeño en maïs

In tegenstelling tot wat je misschien denkt: vis is makkelijk! Zeker met deze eenvoudige recepten van culinair redacteur Merijn Tol. Van oesters maakt zij heerlijke ceviche met koriander, jalapeño en maïs. Oesters voor iedereen!

>> naar het recept

Hoofdgerecht

varkensfricandeau met ginsaus delicious.

varkensfricandeau met ginsaus

Bij deze varkensfricandeau past een stevige saus!  Niets lekkerder dan een flinke scheut gin om de saus nóg meer smaak te geven. De verrassing is groot als je het aansnijdt én het hele huis ruikt hemels!

Probeer deze heerlijke speltgnocchi met spinazie als bijgerecht!

>> naar het recept

Bijgerecht

wortelsalade-delicious

wortelsalade met krokante polenta en pestodressing

Deze heerlijke salade zit vol wortel. De krokante polenta, pestodressing en walnoten maken de salade af. De uitgesproken smaken, bijna nootachtig, zijn heerlijk!

>> naar het recept

Nagerecht

gekarameliseerde kweepeer met monbazillac en kaas

De perfecte manier om een diner af te sluiten is met gekaramelliseerde kweepeer met monbazillac en 2 kazen. Dit recept van Janneke Phillipi is van tevoren te maken, dus: no fuss!

>> naar het recept

varkensfricandeau met ginsaus delicious.