nr.1 foodmagazine

KERSTMENU: GLUTENVRIJ

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Op zoek naar inspiratie voor je kerstdiner, maar eet je glutenvrij? Wij geven je een overheerlijk glutenvrij menu met dungesneden heilbot, rodekool steaks, pastinaakpuree met karbonades, gevulde kwartel en of mee af te sluiten een feestelijke kersen-vlierbloesemtaart zonder bloem!

Meer kerstinspiratie? Bekijk ons Italiaans kerstmenu!

Voorgerecht

dungesneden heilbot-delicious.

dungesneden heilbot met pistache, venkelgroen, pistache-olie en limoen

Strooisels geven vooral veel smaak of halen de smaak van een ingrediënt juist naar boven, voegen extra crunch of juist iets zachts toe aan gerechten. Deze heerlijke dungesneden heilbot heeft strooisels van pistache, venkelgroen en limoen.

>> naar het recept

Hoofdgerecht

steaks van rodekool | delicious

rodekool steaks, gerookt, gemarineerd en geroosterd

Gestoofde rodekool met appeltjes kent bijna iedereen. Toch komt de pittige smaak van de kool beter tot z’n recht als je dikke plakken rookt, pekelt én roostert. Het resultaat is ‘n tikje rokerig, fris-zuur met knapperige buitenste bladeren.

>> naar het recept

Hoofdgerecht

 

pastinaakpuree met sesam & karbonades

Met pastinaakpuree zet je net even iets anders op tafel dan gewone aardappelpuree. Pastinaak is familie van de wortel en heeft een zoete, anijsachtige smaak. Daarom passen de karbonades er zo goed bij.
Fan van pastinaak? bekijk dan deze gratin van pastinaak, koolraap en salie.

>> naar recept

 

kwartel gevuld met quinoa, granaatappel en amandel

kwartel gevuld met quinoa, granaatappel en amandel

Kwartel op je menu geeft kerst een chic tintje. Vul ze met quinoa, amandelschaafsel en mooie rode granaatappelpitjes en zet ze 20 min. in de oven. Easy does it!

>> naar het recept

Nagerecht

kersen-vlierbloesemtaart-delicious

kersen-vlierbloesemtaart zonder bloem

Polenta en amandelmeel geven een volle smaak aan de mooie, hoge cake die je versiert met room en kersen. Een prachtige showstopper die ook nog eens binnen no time in de oven staat!

>> naar het recept