KERSTMENU 8: GLUTENVRIJ

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Op zoek naar inspiratie voor je kerstdiner, maar eet je glutenvrij? Wij geven je een overheerlijk glutenvrij menu met dungesneden heilbot, rodekool steaks, gevulde kwartel en of mee af te sluiten een feestelijke kersen-vlierbloesemtaart zonder bloem!

Meer kerstinspiratie? Bekijk ons Italiaans kerstmenu!

voor: dungesneden heilbot met pistache, venkelgroen, pistache-olie en limoen
dungesneden heilbot delicious.
Deze dungesneden heilbot heeft strooisels van crunchy pistache, venkelgroen en frisse limoen. De strooisels geven de heilbot net dat beetje extra smaak!

hoofd (vega): rodekool steaks, gerookt, gemarineerd en geroosterd
steaks van rodekool delicious.
Culi-redacteur Dosia Brewer: ’gestoofde rodekool met appeltjes kent bijna iedereen. Toch komt de pittige smaak van de kool beter tot z’n recht als je dikke plakken rookt, pekelt én roostert. Het resultaat is ‘n tikje rokerig, fris-zuur met knapperige buitenste bladeren.’

 hoofd (vlees): kwartel gevuld met quinoa, granaatappel en amandel
gevulde kwartel - delicious
Kwartel op je menu geeft kerst een chic tintje. Vul ze met quinoa, amandelschaafsel en mooie rode granaatappelpitjes en zet ze 20 min. in de oven. Easy does it!

na: kersen-vlierbloesemtaart zonder bloem
kersen-vlierbloesemtaart zonder bloem delicious.
Polenta en amandelmeel geven een volle smaak aan de mooie, hoge cake die je versiert met room en kersen. Een prachtige showstopper die ook nog eens binnen no time in de oven staat!

 

gevulde kwartel - delicious