KERSTMENU 12: VEGAN

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Op zoek naar kerstinspiratie voor een vegan kerstmenu? Wij geven je een vegan kerstmenu met pompoensoep met kervel, knolselderijsalade, rodekoolsteaks en chocomousse op basis van aquafaba (kikkererwtennat)!

Op zoek naar meer kerstinspiratie? Bekijk ook eens ons vega kerstmenu!

voor: pompoensoep met kervel en zwarte walnoot op siroop
pompoensoep met kervel
We beginnen met deze feestelijke pompoensoep! Pompoensoep is een echte allemansvriend. Iedereen is er dol op. Deze versie garneer je met kervel en zwarte walnoten op siroop.

hoofd: rodekool steaks, gerookt, gemarineerd en geroosterd
steaks van rodekool delicious.
Steak, maar dan vega? Gestoofde rodekool met appeltjes kent bijna iedereen. Toch komt de pittige smaak van de kool beter tot z’n recht als je dikke plakken rookt, pekelt én roostert. Het resultaat is ‘n tikje rokerig, fris-zuur met knapperige buitenste bladeren.

bij: flinterdun gesneden knolselderijsalade met dragonmosterddressing en hazelnoot
knolselderijsalade
Deze frisse knolselderijsalade is de perfecte salade als bijgerecht. Frisse knolselderij met dragonmosterddressing en de aardse smaak van hazelnoot!

na: vegan chocomousse met aquafaba
delicioushelpt-veganchocomousse
Chocolademousse maken is helemaal niet zo moeilijk. En, bonus: het is ontzettend leuk om te doen. Chocolade smelten, het mengsel luchtig kloppen en dan… lepelen maar!

steaks van rodekool | delicious