KERSTMENU 10: LICHT

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nog hard op zoek naar inspiratie voor je kerstdiner? Wij geven je dit heerlijke menu met lichte gerechten: zo eet je lekker, maar let je toch een beetje op de calorieën. 

Meer kerstinspiratie? Bekijk ons Italiaanse kerstmenu!

voorgerecht: ceviche van oesters met tijgermelk, koriander, jalapeño en maïs

In tegenstelling tot wat je misschien denkt: vis is makkelijk! Zeker met deze eenvoudige recepten van culinair redacteur Merijn Tol. Van oesters maakt zij heerlijke ceviche met koriander, jalapeño en maïs. Oesters voor iedereen!

hoofdgerecht: varkensfricandeau met ginsaus

Bij deze varkensfricandeau past een stevige saus. Niets lekkerder dan een flinke scheut gin om de saus nóg meer smaak te geven. De verrassing is groot als je het aansnijdt én het hele huis ruikt hemels!

bijgerecht: wortelsalade met krokante polenta en pestodressing

Deze heerlijke salade vol wortel is een prachtig kleurrijk bijgerecht. De krokante polenta, pestdressing en walnoten maken de salade af. De uitgesproken smaken, bijna nootachtig, zijn heerlijk!

nagerecht: kweeperen

De perfecte manier om je kerstdiner feestelijk af te sluiten is met gekaramelliseerde kweepeer met monbazillac en 2 kazen naar keuze. Dit recept is makkelijk van tevoren te maken, dus: no fuss!

ceviche oesters-delicious