dungesneden heilbot met pistache & venkelgroen

Strooisels geven vooral veel smaak of halen de smaak van een ingrediënt juist naar boven, voegen extra crunch of juist iets zachts toe aan gerechten. Deze heerlijke dungesneden heilbot heeft strooisels van pistache, venkelgroen en limoen. 

Probeer ook eens deze heilbot met tomatenolijvensaus!

dungesneden heilbot met pistache, venkelgroen, pistache-olie en limoen

voorgerecht (4 personen)

500 g heilbotfilet of moot, zonder vel
sap en rasp van 1 (bio)limoen
sap van 1 citroen
75 g pistachenootjes, geroosterd
1 el venkelzaad
1 el sumak
groen van 1 venkel (gebruik de venkel op een ander moment)
25 ml pistacheolie*
venkelpollen*

Vries de heilbot in ± 1 uur licht aan. De vis moet niet hard zijn, maar stijf aanvoelen.

Nu kun je er met een scherp mes makkelijk dunne plakjes van snijden. Verdeel de plakjes over 4 borden of maak 1 grote platte schaal.

Verdeel de limoenrasp over de vis. Meng het limoen- en citroensap en besprenkel driekwart ervan over de vis.

Hak de pistache grof. Rooster het venkelzaad 1 min. in een droge koekenpan en stamp daarna fijn in een vijzel.

Bestrooi de vis met de pistache, het venkelzaadpoeder, de sumak, het venkelgroen en besprenkel met de pistache-olie. Bestrooi met vers gemalen zwarte peper en fleur de sel en wat venkelpollen. Geef de rest van het citrussap er los bij.

* Pistache-olie koop je bij natuurwinkels en ruim gesorteerde supermarkten. Venkelpollen
koop je online of in de natuurwinkel.

Bereiden ± 15 min. / licht aanvriezen ± 1 uur.

RECEPTEN EN BEREIDING MERIJN TOL FOTOGRAFIE SASKIA VAN OSNABRUGGE
STYLING JET KRINGS BEWERKING DOSIA BREWER

dungesneden heilbot-delicious.