ceviche van oesters met tijgermelk, koriander, jalapeño en maïs

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

In tegenstelling tot wat je misschien denkt: vis is makkelijk! Zeker met deze eenvoudige recepten van culinair redacteur Merijn Tol. Van oesters maakt zij heerlijke ceviche met koriander, jalapeño en maïs. Oesters voor iedereen!

Weet je wel de beste manier om een oester te openen? Lees onze tips voordat je begint…

ceviche van oesters met tijgermelk, koriander, jalapeño en maïs

hapje (4 personen)

2 jalapeño’s
zonnebloemolie
2 el geroosterde gezouten maïs (snack, kant en klaar bij Mediterrane supermarkt)
8 oesters*
1 teentje knoflook
½ bosje koriander, blaadjes geplukt
sap van 3 limoenen
½ rode ui, in piepkleine blokjes (brunoise) gesneden
3-4 ijsblokjes

VOORBEREIDEN kan 1 dag van tevoren

Snijd 1 jalapeño in heel dunne reepjes. Verhit een dun laagje zonnebloemolie en frituur de jalapeño goudbruin hierin, laat uitlekken en bestrooi met zout. Zet afgekoeld en afgedekt koel weg tot gebruik. Hak de maïs fijn.

BEREIDEN begin 20 min. van tevoren, of langer als je veel tijd nodig hebt om de oesters te openen

Maak de oesters open. Schenk het oestervocht in de hoge kom van een blender. Voeg de knoflook, enkele blaadjes koriander, 1 jalapeño (zonder zaadlijsten) en sap van 3 limoenen, de helft van de rode ui en 2-3 ijsklontjes toe. Pureer fijn, breng op smaak met zout en schenk daarna door een zeef: dit heet leche de tigre (tijgermelk).

Snijd de oesters los van de onderschelp, maar laat ze in de schelp liggen. Schenk bij elke oester wat leche de tigre en verdeel er wat gefrituurde peper, korianderblaadjes, uitjes en de fijngehakte maïs over.

* Kijk voor het openen van oesters op

Voorbereiden ± 10 min. / bereiden ± 20 min. + oesters openen.

FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN STYLING MAAIKE KOORMAN FOODSTYLING EN RECEPTEN MERIJN TOL BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

ceviche oesters-delicious

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze