tagliatelle met erwten, snijbonen & karbonade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze heerlijke tagliatelle met verse erwten, snijbonen, en karbonade zit bomvol smaak. Laat in de saus nog een restje verbrokkelde gorgonzola smelten voor wat pit.

Probeer ook eens deze tagliatelle met sugo bugiardo!

tagliatelle met erwten, snijbonen & karbonade

hoofdgerecht (4 personen)

150 ml droge witte wijn
400 g verse doperwten*
1 teen knoflook
5 el olijfolie
4 scharrelkarbonades
2 el pijnboompitten
400 g snijbonen, in dunne reepjes
150 ml slagroom
400 g verse tagliatelle

Breng de wijn met de helft van de erwten en de knoflookteen aan de kook. Draai het vuur
laag en kook de erwten in 6-8 min. gaar.

Breng intussen alvast een pan met ruim water aan de kook voor de pasta.

Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in 10 min. bruin en gaar.

Verhit in een tweede koekenpan 1 el olijfolie. Voeg de pijnboompitten toe, bak ze goudbruin en schud ze op een bord. Schenk de laatste 2 el olijfolie in de koekenpan. Schep de rest van de erwten en snijbonen erdoor en bak de groenten in 6-8 min. beetgaar. Schep regelmatig om en breng op smaak met zout en peper.

Pureer met de staafmixer de erwten met de wijn. Schenk de slagroom erbij en kook
de saus zachtjes in tot de gewenste dikte.

Voeg intussen aan het kokende pastawater zout toe en kook de tagliatelle beetgaar.

Giet de tagliatelle af en meng met de saus en groenten. Verdeel over 4 borden en leg de karbonades erbij.

* Je kunt ook diepvriesdoperwten nemen, die zijn in 2-3 min gaar.

Bereiden ± 30 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

tagliatelle met erwten, snijbonen & karbonade-delicious

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze