nr.1 foodmagazine

panna cotta van witte chocolade, kokos en kardemom

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Dit dessert is de kerst op de taart, het moment waar iedereen naar uitkijkt! Heerlijke panna cotta van witte chocolade kokos en witte chocolade. Wat wil je nog meer?

Maak ook eens deze vanille panna cotta met siroop & rozenblaadjes!

panna cotta van witte chocolade, kokos en kardemom

nagerecht (4 personen)

250 ml slagroom
250 ml kokosmelk
50 g suiker
3 kardemompeulen, gekneusd
3 blaadjes witte gelatine
200 g witte chocolade
2 el kokosflakes
poedersuiker
ook nodig: 4 puddingvormpjes (inh. 175 ml), omgespoeld met koud water

VOORBEREIDEN
Kan 1 dag van tevoren.*

Breng de slagroom met de kokosmelk, suiker en kardemompeulen tegen de kook. Draai het vuur laag en laat de kokosroom 15 min. trekken.

Week intussen de blaadjes gelatine in een kom met ruim koud water.

Schenk de kokosroom door een zeef en doe terug in de pan. Hak 175 g chocolade grof en laat op laag vuur al roerende in de kokosroom smelten. Neem de pan van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatine al roerende op in de warme room.

Spoel de puddingvormpjes om met koud water, laat kort uitlekken, maar droog ze niet!

Schenk de room in de vormpjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de puddinkjes minstens 4 uur afgedekt in de koelkast om stevig te worden. Hak de laatste 25 g chocolade tot mooie snippers en zet afgedekt weg tot gebruik.

BEREIDEN
Begin 10 min. van tevoren.

Houd de vormpjes 20 tellen in heel heet water. Stort ze nu voorzichtig op 4 borden. Bestrooi ze met de chocoladesnippers en kokosflakes en met een laagje dons van poedersuiker.

* Als je de puddinkjes 1 dag van tevoren maakt, stijft de massa nog beter op. Evt. kun
je dan 1 blaadje gelatine minder gebruiken.

Voorbereiden ± 20 min. / opstijven ± 4 uur. Bereiden ± 5 min.

RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING EN BEREIDING STUDIO PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

panna cotta van witte chocolade-delicious