KERSTMENU: ITALIAANS

Op zoek naar inspiratie voor een kerstmenu? Wij geven je een Italiaans kerstmenu met feestelijke tomatensoep, wortel-tijmsouffleetjes met parmezaan, ossobuco met venkel of een vega ravioli en toe een heerlijke Italiaanse trifle met amaretto.

Meer kerstinspiratie? Bekijk ook eens ons easy kerstmenu!

Voorgerecht

wortel-tijmsouffleetjes met parmezaan
Hoe hoger hoe beter. Dat is de kunst als we het hebben over souffles. Deze wortel-tijmsouffleetjes met parmezaan hebben het allemaal. Zoet, zout, kruidig en natuurlijk lekker luchtig. Perfect voor een kerst voorgerecht.
Zin in zoet? Bekijk dan deze chocolade-koffiesoufflé.
naar recept
wortel-tijmsouffleetjes met parmezaan - delicious

Voorgerecht (soep)

geroosterde-tomatensoep met druiven, walnoot en ricotta
Een juweel van een soep! Merijn schreef voor ons kerstnummer 5 fantastische soepen die stuk voor stuk indruk maken qua smaak én presentatie. Onze stiekeme favoriet is deze tomatensoep, die van zichzelf al lekker is, maar door de geroosterde tros druiven er überfeestelijk uitziet. 
naar recept

Hoofdgerecht

ossobuco met verjus, venkel en saffraan
Traditionele ossobuco wordt meestal in een tomatensaus bereid. Onze versie heeft een saus met verjus of witte wijn en venkel. Eventuele restjes vlees kun je in flinters uiteentrekken en samen met de groenten en een beetje extra vergine olijfolie verwarmen in een pan met dikke bodem. Eet deze saus met gekookte pasta, bijvoorbeeld penne of fusili.
naar recept
ossobuco

Hoofgerecht (vega)

ravioli met walnoot-saliericotta en bruine maanzaadboter
Gevulde pasta is een ideaal feestgerecht voor veel gasten. En deze vega variant van Janneke Phillipi is ook nog superlekker. De ravioli kun je prima een aantal weken van tevoren maken en (los) invriezen.
Nog drie heerlijke vega ravioli's.
naar recept
ravioli walnoot-salieboter bruine maanzaadboter - delicious

Nagerecht

Italiaanse trifle met amarettogelei
Deze Italiaanse trifle met romige vla, chewy koekjes en iets zilte amarettogelei is heerlijk! Je gebruikt de eidooiers in de vla en het eiwit voor de meringuelaag en gesuikerde amandelen, dus je houdt niets over. En als je de afzonderlijke elementen van tevoren maakt, hoef je de trifle op de dag van serveren alleen nog maar samen te stellen. Tiramisu is ook een Italiaanse trifle. Hier een prachtige tiramisutaart!
naar recept
Italiaanse trifle - delicious
wortel-tijmsouffleetjes met parmezaan - delicious