nr.1 foodmagazine

KERSTMENU: ITALIAANS

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Op zoek naar inspiratie voor een kerstmenu? Wij geven je een Italiaans kerstmenu met feestelijke tomatensoep, ossobuco met venkel of een vega ravioli en toe een heerlijke Italiaanse trifle met amaretto.

Meer kerstinspiratie? Bekijk ook eens ons Frans kerstmenu!

Voorgerecht

burrata caprese met aubergine en tomatenzaadjes

Burrata is mozzarella met een hart van dikke room. Samen met de zure tomatenzaadjes komt de romige smaak nog beter uit. Schenk er een lichte, zachte wijn bij die goed past bij mozzarella (en dus burrata): soepel en niet te krachtig rood, rosé of wit kan allemaal. En bij de frisse smaak van tomaten hoort een wijn met frisheid.

>> naar het recept

Voorgerecht (soep)

geroosterde-tomatensoep met druiven, walnoot en ricotta

Een juweel van een soep! Merijn schreef voor ons kerstnummer 5 fantastische soepen die stuk voor stuk indruk maken qua smaak én presentatie. Onze stiekeme favoriet is deze tomatensoep, die van zichzelf al lekker is, maar door de geroosterde tros druiven er überfeestelijk uitziet. 

>> naar het recept

Hoofdgerecht

ossobuco

ossobuco met verjus, venkel en saffraan

Traditionele ossobuco wordt meestal in een tomatensaus bereid. Onze versie heeft een saus met verjus of witte wijn en venkel. Eventuele restjes vlees kun je in flinters uiteen trekken en samen met de groenten en een beetje extra vergine olijfolie verwarmen in een pan met dikke bodem. Eet deze saus met gekookte pasta, bijvoorbeeld paccheri of capunti. 

>> naar het recept

Hoofgerecht (vega)

ravioli walnoot-salieboter bruine maanzaadboter - delicious

ravioli met walnoot-saliericotta en bruine maanzaadboter

Gevulde pasta is een ideaal feestgerecht voor veel gasten. En deze vega variant van Janneke Phillipi is ook nog superlekker. De ravioli kun je prima een aantal weken van tevoren maken en (los) invriezen.
Nog drie heerlijke vega ravioli's.

>> naar het recept

Nagerecht

Italiaanse trifle - delicious

Italiaanse trifle met amarettogelei

Deze Italiaanse trifle met romige vla, chewy koekjes en iets zilte amarettogelei is heerlijk! Je gebruikt de eidooiers in de vla en het eiwit voor de meringuelaag en gesuikerde amandelen, dus je houdt niets over. En als je de afzonderlijke elementen van tevoren maakt, hoef je de trifle op de dag van serveren alleen nog maar samen te stellen.

Tiramisu is ook een Italiaanse trifle. Hier een prachtige tiramisutaart!

>> naar het recept

Wil je koken als Van Boven?

Ontvang een uniek welkomstcadeau bij een abonnement op delicious.magazine: het gloednieuwe kookboek Home Made Basics van Yvette van Boven (t.w.v. € 39,99). In totaal krijg je 50% korting!

tijdelijk Gratis verzending

Thuis blijven = thuis koken! En laat delicious.magazine nou de perfecte bron van recepten zijn. Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!