nr.1 foodmagazine

KERSTMENU: ITALIAANS

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Op zoek naar inspiratie voor een kerstmenu? Wij geven je een Italiaans kerstmenu met feestelijke tomatensoep, ossobuco met venkel, pistachetaart en zelfs een bijpassende klassieke, Italiaanse cocktail.

Meer kerstinspiratie? Bekijk ook eens ons Frans kerstmenu!

Voorgerecht

geroosterde-tomatensoep met druiven, walnoot en ricotta

Een juweel van een soep! Merijn schreef voor ons kerstnummer 5 fantastische soepen die stuk voor stuk indruk maken qua smaak én presentatie. Onze stiekeme favoriet is deze tomatensoep, die van zichzelf al lekker is, maar door de geroosterde tros druiven er überfeestelijk uitziet. 

>> naar het recept

Hoofdgerecht

ossobuco

ossobuco met verjus, venkel en saffraan

Traditionele ossobuco wordt meestal in een tomatensaus bereid. Onze versie heeft een saus met verjus of witte wijn en venkel. Eventuele restjes vlees kun je in flinters uiteen trekken en samen met de groenten en een beetje extra vergine olijfolie verwarmen in een pan met dikke bodem. Eet deze saus met gekookte pasta, bijvoorbeeld paccheri of capunti. 

>> naar het recept

Nagerecht

Pistachenotentaart met limoncellocrème-delicious

pistachenotentaart met limoncellocrème

Italië…limoncello! Want welk drankje hoort er meer bij Italië dan dit zoete & zachte (als ‘ie echt goed is tenminste) drankje op een zonovergoten terras? Maar wist je dat je nog veel meer kunt doen met limoncello? Wat dacht je van deze pistachenotentaart met limoncellocrème!

>> naar het recept

tomatensoep