nr.1 foodmagazine

KERSTMENU: FEEST

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Op zoek naar inspiratie voor het kerstmenu? Wij geven je een feestelijk kerstmenu met hert, gebakken harder met amandel, daube met wagyu rundvlees en een prachtige merinquetaart!

Meer kerstinspiratie? Bekijk ook eens ons Franse kerstmenu!

Voorgerecht

hert met druiven delicious.

hert met druiven-walnootdressing en bietensalade

De volle smaak van hert wordt heerlijk in balans gebracht door de frisse druiven walnootdressing. Super feestelijk voor kerst. Maar ook heerlijk wanneer je gewoon eens zin hebt om uit te pakken.

>> naar het recept

Wijntip: deTenute del Cerro Rosso di Montepulciano. Lekker kruidig, met tonen van kersen.

Hoofdgerecht (vis)

harder

gebakken harder met aardpeerpuree en amandel

Harder is een vis die veel voorkomt langs de Nederlandse eilanden. Helaas wordt deze vis nog niet zo veel gegeten, maar daar brengen wij vandaag verandering in! Maak er smeuïge aardpeerpuree bij en serveer met zelfgemaakte ansjovis-tomaatboter en amandelschaafsel. Je kunt ook aardpeerchips serveren bij vis. Het recept vind je hier!

>> naar het recept

Wijntip: de heerlijk frisse Domäne Wachau Grüner Veltliner. Een wijn met de frisheid van grapefruit, limoen met daarnaast kruiden en de kenmerkende witte peper.

Hoofdgerecht (vlees)

daube met wagyu rundvlees delicious.

daube met wagyu rundvlees

Dit gerecht kun je maken met gewoon stoofvlees, maar met wagyu-vlees geef je het nét even een upgrade. Bestel dat van tevoren bij een gespecialiseerde slager. Serveer met aardappelpuree en geglaceerde worteltjes. Mmm!

>> naar het recept

Wijntip: de Tokara Director’s Reserve. Een cabernet sauvignon gedomineerde Bordeaux blend met petit verdot, merlot, cabernet franc en malbec.

Nagerecht

meringue met chocolade & hazelnootlikeur - delicious

meringuetaart met chocolade & hazelnootlikeur

Dé showstopper van de avond? Deze meringuetaart met chocolade & hazelnootlikeur! Laagje meringue, laagje room en fruit, laagje meringue, laagje room en fruit, laagje meringue, laagje room en fruit… de taart heeft maar liefst 6 lagen en heerlijke chocokrullen on top! Als je het recept volgt, is de meringuetaart met chocolade & hazelnootlikeur verbazend makkelijk om te maken! Handig: je kunt de meringuelagen en chocokrullen van tevoren maken, dan hoef je de taart alleen nog maar in elkaar te zetten.

>> naar het recept

Wijntip: de Muscat de Beaumes de Venise. Een dessertwijn met een zoete, fruitige smaak.

meringue met chocolade & hazelnootlikeur - delicious