KERSTMENU 3: FEEST

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Op zoek naar inspiratie voor het kerstmenu? Wij geven je een feestelijk kerstmenu met hert, gebakken harder met amandel, daube met wagyu rundvlees en een prachtige merinquetaart!

Meer kerstinspiratie? Bekijk ook eens ons Franse kerstmenu!

voor: hert met druiven-walnootdressing en bietensalade
hert met druiven delicious.
De volle smaak van hert wordt heerlijk in balans gebracht door de frisse druiven walnootdressing. Feestelijker kan je het menu niet beginnen! Wijntip: deTenute del Cerro Rosso di Montepulciano. Lekker kruidig, met tonen van kersen.

hoofd (vis): gebakken harder met aardpeerpuree en amandel
harder
Harder is een vis die veel voorkomt langs de Nederlandse eilanden. Maak er smeuïge aardpeerpuree bij en serveer met zelfgemaakte ansjovis-tomaatboter en amandelschaafsel. Wijntip: de heerlijk frisse Domäne Wachau Grüner Veltliner. Een wijn met de frisheid van grapefruit, limoen met daarnaast kruiden en de kenmerkende witte peper.

hoofd (vlees): daube met wagyu rundvlees
daube met wagyu rundvlees delicious.
Dit gerecht kun je maken met gewoon stoofvlees, maar met wagyu-vlees geef je het nét even een feestelijke upgrade. Serveer met aardappelpuree en geglaceerde worteltjes. Mmm! Wijntip: de Tokara Director’s Reserve. Een cabernet sauvignon gedomineerde Bordeaux blend met petit verdot, merlot, cabernet franc en malbec.

na: meringuetaart met chocolade & hazelnootlikeur
meringue met chocolade & hazelnootlikeur - delicious
Dé showstopper van de avond? Deze meringuetaart met chocolade & hazelnootlikeur! Laagje meringue, laagje room en fruit, laagje meringue, laagje room en fruit, laagje meringue, laagje room en fruit… de taart heeft maar liefst 6 lagen en heerlijke chocokrullen on top! Wijntip: de Muscat de Beaumes de Venise. Een dessertwijn met een zoete, fruitige smaak.

meringue met chocolade & hazelnootlikeur - delicious