nr.1 foodmagazine

poire d’amour

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Poire d’amour: peer met liefde. Alain Caron maakt voor ons deze heerlijke peer met lavendel, steranijs en lavendel. Alain: ‘in eten moet je veel liefde stoppen.’

Maak ook eens deze perengelei met champagne en laurier als bijgerecht!

poire d’amour

nagerecht (4 personen)

3 el honing
500 g suiker
schil van 1 (bio)sinaasappel
schil van 1 (bio)citroen
2 steranijs
1 vanillepeul
4 grote peren, geschild, zonder klokhuis
1 takje lavendel
1-2 el abrikozenjam
4 el biologische rozenblaadjes of andere
eetbare bloemblaadjes (online)

Vul een pan met 2 l water, honing, suiker, sinaasappel- en citroenschil, steranijs en vanille.

Doe de peren erbij en kook ze gaar in ± 20 min. Haal de peren uit de siroop.

Neem 200 ml van de siroop en laat met de lavendel 10 min. inkoken*.

Bestrijk de peren met een beetje abrikozenjam en plak de rozenblaadjes of andere bloemblaadjes erop. Schenk er wat siroop omheen.

* De rest kun je ook inkoken en bewaren voor bij andere desserts of in yoghurt.

Bereiden ± 35 min.

RECEPTEN & BEREIDING ALAIN CARON / CAFÉ CARON FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS PRODUCTIE MERIJN TOL

poire d’amour-delicious