KERSTMENU 2: FRANS

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Op zoek naar inspiratie voor het kerstmenu? Wij geven je een Frans kerstmenu van Alain Caron met makreel met auberginekaviaar, zeebaars met bouillabaisse, bresse-kip en poire d’amour.

Meer kerstinspiratie? Bekijk eens ons klassieke kerstmenu!

voor: makreel met auberginekaviaar en amandelenmakreel delicious.
Alain maakt met onze Hollandse makreel een heerlijk Frans voorgerecht met geschaafde amandelen en auberginekaviaar. Alain: ‘Nederland heeft zo’n rijkdom aan producten, jullie hebben zo veel!’

hoofd (vis): zeebaars & schaal- en schelpdieren met saus van bouillabaisse
zeebaars & schaal- en schelpdieren met saus van bouillabaisse delicious.
Zeebaars met een bouillabaisse van gemengde mediterrane vissoorten. Een klassiek Frans gerecht met saffraan, sinaasappel en venkel!

hoofd (vlees): suprême van bresse-kip met purée robuchon met truffel
suprême van bresse-kip met purée robuchon met truffel delicious.
Meer zin in vlees als hoofdgerecht? We geven je een suprême van bresse-kip met purée robuchon en een scheutje witte port, cognac en madera!

na: poire d’amour
poire d’amour delicious.
Poire d’amour: peer met liefde. Zoals Alain zegt: ‘in eten moet je veel liefde stoppen.’  Als dessert eindigen we met deze heerlijke peer met lavendel, steranijs en lavendel.