crumble-brioche met appels en bessen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Warme fruitcompote van appels en bessen in zachte boterbrioche en bovenop crunchy crumble: wat wens je nog meer als dessert?

Probeer ook eens deze heerlijke tarte tatin met appels, rozijnen en sinaasappellikeur!

crumble-brioche met appels en bessen
nagerecht (6 personen)

50 g boter
6 appels, geschild, in blokjes
100 ml ahornsiroop
rasp van 1 (bio)citroen
2 tl vanille-extract
250 g blauwe bessen, vers of diepvries
1½ el maïzena
125 ml vanillevla
2 dikke sneetjes briochebrood
lobbig geklopte slagroom, voor erbij

crumble
35 g havervlokken
65 g bloem
25 g fijne kristalsuiker
50 g koude boter, in blokjes
ook nodig: ovenschaal van 22 cm Ø, ingevet

Doe alle ingrediënten voor de crumble in een kom, voeg een snufje zout toe en wrijf met je vingertoppen vlug de boter door de droge ingrediënten, zodat je een grof kruimelmengsel krijgt. Zet tot gebruik in de diepvries.

Doe de boter, appelblokjes, ahornsiroop, citroenrasp, vanille en de helft van de bessen in een steelpan met dikke bodem en breng op matig vuur aan de kook.

Stoof in ± 15 min. onder af en toe roeren tot een compote. Giet 80 ml ervan in een maatbeker en roer dit met de maïzena tot een glad papje. Voeg samen met de resterende 125 g bessen toe aan de compote en laat al roerend binden. Schenk de compote in de ovenschaal en laat iets afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200°C. Schenk de vla in een diep bord en laat de briochesneetjes hierin 1 min per kant weken. Leg ze op de compote. Strooi het crumblemengsel erover.

Bak de crumble in 25 min. goudbruin. Laat iets afkoelen en serveer met slagroom.

Bereiden ± 40 min. / oven ± 25 min.

RECEPTEN EN BEREIDING PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE GERECHTEN BRETT STEVENS STYLING GERECHTEN KIRSTEN JENKINS FOTOGRAFIE TUIN ROLINDA WINDHORST PHOTOGRAPHY M.M.V. WENDA TORENBOSCH BEWERKING DOSIA BREWER

crumble-brioche-delicious