nr.1 foodmagazine

varkensfricandeau met ginsaus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Bij deze varkensfricandeau past een stevige saus!  Niets lekkerder dan een flinke scheut gin om de saus nóg meer smaak te geven. De verrassing is groot als je het aansnijdt én het hele huis ruikt hemels!

Probeer deze heerlijke speltgnocchi met spinazie als bijgerecht!

varkensfricandeau met ginsaus

hoofdgerecht (6-8 personen)

10 jeneverbessen, fijngestampt in de vijzel
2 tenen knoflook, geperst
stukje gember van 3 cm, geraspt
rasp van 1 (bio)citroen
100 ml gin
1 kg varkensfricandeau
100 g boter
2 grote rode uien, in dunne ringen

VOORBEREIDEN
Kan 1 dag van tevoren.

Meng de jeneverbessen met de knoflook, de gember, de helft van de citroenrasp, 1 el van de gin, zout en versgemalen peper en wrijf er het vlees mee in. Laat 2 uur tot 1 nacht intrekken in de koelkast.

BEREIDEN

Begin 1 uur en 40 min. van tevoren. Laat het vlees eerst in op kamertemperatuur komen (± 1½ uur). Bind de
fricandeau eventueel op.

Verwarm de oven voor op 150°C. Smelt de boter in een grote koekenpan en bak het vlees aan alle kanten op hoog vuur bruin in 2-3 min. Blus af met de helft van de overgebleven gin.

Leg de uiringen in de ovenschaal, leg het vlees erop en schenk de boter erover. Doe een deksel op de schaal – of dek af met aluminiumfolie – en bak het vlees ± 1 uur in de oven (of tot het een kerntemperatuur van 58ºC heeft).

Neem uit de ovenschaal en laat afgedekt op een warme plek ± 15 min. rusten onder aluminiumfolie. Neem de ui uit de pan en giet de rest van de gin in de ovenschaal.

Schraap alle aanbaksels los en giet in een pannetje. Kook in ± 5 min. wat in. Geef de saus bij het vlees in plakken.

Voorbereiden ± 10 min. / marineren ± 1 nacht. Bereiden ± 20 min. / op kamertemperatuur laten komen ± 1½ uur / oven ± 1 uur / rusten ± 15 min.

RECEPTEN DOSIA BREWER FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN BEREIDING EKE MARIËN STYLING CYN FERDINANDUS BEWERKING MERIJN TOL

varkensfricandeau met ginsaus delicious.