Makreel met auberginekaviaar en amandelen

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Chef-kok Alain Caron maakt voor ons een heerlijke makreel met auberginekaviaar. Alain: ‘Nederland heeft zo’n rijkdom aan producten, jullie hebben zo veel!’

Probeer ook eens de homemade gerookte makreel!

makreel met auberginekaviaar en amandelen

voorgerecht (4 personen)

4 el natuurazijn
4 ultraverse makreelfilets à ± 130 g per stuk
6 el extra vierge olijfolie
2 grote aubergines
30 g tijmblaadjes, fijngehakt
rasp van 1 (bio)citroen
6 el crème fraîche
2 el mierikswortelpuree
of 1 el geraspte verse mierikswortel
30 g geschaafde amandelen, geroosterd
2 el bieslook, fijngesneden

Doe de azijn in een platte schaal en leg de filets er op de velkant in. Marineer de filets
10-15 min. en trek dan het vel eraf (door de azijn gaat dat makkelijker). Leg de ontvelde
filets op een plaat met bakpapier, bestrooi ze met zout en peper en besprenkel met olijfolie.

Verhit de oven voor op 170°C en gaar de makreel ± 4 min.

Zet de oven nu op 180°C, snijd de aubergines doormidden, leg ze op een ovenschaal, bestrooi met olijfolie, zout, peper en de tijmblaadjes. Gaar de aubergine in ± 35 min. Laat even afkoelen.

Haal de pulp uit de schil, hak fijn, meng met de citroenrasp en bewaar. Doe de crème fraîche in een kom met de mierikswortel, zout en peper. Roer door elkaar, zet koel weg tot gebruik.

Schep op het midden van het bord wat crème fraîche, daarop wat auberginekaviaar en leg de makreelfilet erop. Bestrooi met amandelen en bieslook. Besprenkel met olijfolie.

Bereiden ± 35 min. / oven ± 35 min.

RECEPTEN & BEREIDING ALAIN CARON / CAFÉ CARON FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR STYLING CYN FERDINANDUS PRODUCTIE MERIJN TOL

makreel met aubergine en amandelen | delicious