polentaballetjes met gorgonzola

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Onweerstaanbaar Italiaans comfortfood en ook helemaal kerst-proof: krokante polentaballetjes met gorgonzola. Lekker als borrelhapje bij een glas wijn of bier of – om in Italiaanse sferen te blijven – spumante!  

Gorgonzola-lover? Maak deze risotto ook!

krokante polentaballetjes met gorgonzola

borrelhapje (18 stuks) | vegetarisch

100 g polenta
150 g stevige gorgonzola piccante (blauwaderkaas)
neutrale olie, om in te frituren
basilicumblaadjes, voor garnering

Stap 1 voorbereiden: kan 1 dag van tevoren.
Kan een dag van tevoren. Bereid de polenta volgens de aanwijzingen op het pak met 500 ml water. Breng goed op smaak met zout en peper. Schep de polenta in een met koud water omgespoelde rechthoekige schaal en laat afkoelen. Zet de polenta nog minstens 2 uur afgedekt in de koelkast om extra stevig te worden.

Stap 2
Verdeel de polenta in 18 gelijke porties. Snijd ook de kaas in 18 gelijke stukjes. Rol met vochtige handen balletjes van de polentaporties. Stop in elk een blokje gorgonzola en rol ze mooi tot balletjes. Bewaar de balletjes afgedekt in de koelkast.

Stap 3 bereiden: begin 20 min. van tevoren.
Verhit de frituurolie tot 180°C. Bak de polentaballetjes in kleine porties in 4 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Leg ze op een schaal, garneer met basilicum en serveer meteen.

TIP Je kunt de polentaballetjes max. 3 maanden in de diepvries bewaren. Frituur ze dan iets langer.

Voorbereiden ± 40 min. / afkoelen ± 2 uur en 30 min. | Bereiden ± 20 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI 

gefrituurde polentaballetjes - delicious

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze