gevulde kwartel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kwartel op je menu geeft kerst een chic tintje. Vul ze met quinoa, amandelschaafsel en mooie rode granaatappelpitjes en zet ze 20 min. in de oven. Easy does it!

Ook lekker: kwartels met uienstamppot

kwartel gevuld met quinoa, granaatappel en amandel

hoofdgerecht (4 personen)

50 g volkorenquinoa
100 ml groente- of gevogeltebouillon
3 el amandelschaafsel
75 g granaatappelpitjes + extra voor garneren
rasp van 1 (bio)sinaasappel
4 el fijngesneden korianderblad + extra voor erover
2-3 1 tl sriracha (Thaise chilisaus)
4 kwartels à 250 g
3 el olijfolie

Stap 1 voorbereiden: kan 1 dag van tevoren.
Kook de quinoa in de bouillon afgedekt en volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schud de quinoa op een bord en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud ook op een bord. Meng de quinoa met 50 g van de granaatappelpitjes, sinaasappelrasp, koriander en het amandelschaafsel. Breng op smaak met de sriracha. Vul de kwartels met het mengsel en dek ze goed af. Bewaar in de koelkast.

Stap 2 bereiden: begin 30 min. van tevoren.
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de kwartels met zout en peper. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de kwartels in 5 min. rondom bruin aan. Leg ze in een braadslee en bak in de voorverwarmde oven in 20 min. verder goudbruin en gaar. Bestrooi met de rest van de granaatappelpitjes
en koriander. Verdeel er evt. ook nog wat gremolata* over.

* Gremolata: meng een half bosje fijngesneden koriander met 1 teen knoflook uit de pers, de rasp van 1 (bio)sinaasappel en zout en peper naar smaak.

Voorbereiden ± 30 min.
Bereiden ± 10 min. / oven ± 20 min.

RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI 

gevulde kwartel - delicious

Meer artikelen

aardappel- bonensalade met geitenyoghurt

  aardappel-bonensalade met geitenyoghurt Aantal 4 | hoofdgerecht | | familietijd | hollands | Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze