nr.1 foodmagazine

affogato-muffins met mokkasuiker

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Muffins: een sterke baktraditie die nooit verdwijnt en waarmee je eindeloos kunt variëren. Steek dit populaire zoet, net als Phoebe Wood, eens in een nieuw jasje. Ben je meteen goed bezig, want in muffins kun je prima allerlei ingrediënten uit je keukenkastje verwerken. Bloem, rozijnen, noten, kokosrasp… Het is allemaal heerlijk in muffins.

Probeer ook eens deze heerlijke appelmuffins met ricotta en dukkah

affogato-muffins met mokkasuiker

gebak (12 stuks)

300 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
2 tl bakpoeder, gezeefd
650 g vanille-ijs, laat buiten de diepvries iets zachter worden
150 ml zonnebloemolie
1 ei, losgeroerd
150 g fijne kristalsuiker
2 el instant-espressopoeder, geplet
ook nodig: muffinplaat met 12 holtes, ingevet

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder met een snuf zout in een grote kom.

Roer in een andere kom het ijs los met de olie en het ei en spatel dit luchtig door het meel.

Schep het beslag in de muffinholtes. Bak de muffins 25-30 min. in de oven of tot een in het midden gestoken houten satépen er schoon en droog uitkomt.

Meng in een kom de suiker met het instant-espressopoeder. Wentel de warme nog vochtige muffins door dit mengsel.

Bereiden ± 30 min. / oven ± 30 min.

RECEPTEN PHOEBE WOOD FOTOGRAFIE NIGEL LOUGH STYLING KIRSTEN JENKINS BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

affogato-muffins met mokkasuiker | delicious