nr.1 foodmagazine

10x de lekkerste borrelhappen voor oud & nieuw

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Wij van de redactie zijn gék op borrelen en dat komt natuurlijk vooral omdat we de lekkerste recepten in huis hebben voor bij de borrel. Wij geven je 10 heerlijke tips voor op de borrelplank; van easy tot high end.

Nog meer snacken? Vind hier onze 5 meest culinaire snacks.

doperwtentoast met buffelmozzarella, citroen & basilicum

doperwtentoast - delicious
Deze toastjes met mozzarella, doperwten, oude kaas en basilicum smaken naar meer! Ook fijn: ze staan binnen 15 minuten op tafel. Genoeg tijd voor je gasten dus!

kruidige geitenkaasbollen
geitenkaasbollen
Bij de borrel mogen deze smeuïge geitenkaasbollen niet ontbreken. Bedek ze met verschillende soorten noten en vruchten voor een extra luxe effect! 

trio van borrelhapjes

Met dit recept geven we je meteen drie borrelhappen! De basis, ricotta-mascarponecrème is bij allemaal hetzelfde, maar toch zet je er drie gevarieerde borrelhappen mee op tafel. Dat kan bijna niet sneller!

tempura met vijgen en kakifruit met geitenkaasdip
tempura
Kakifruit is tegenwoordig in veel supermarkten verkrijgbaar en is lekker fris en zoet van smaak. Heerlijk in combinatie met de hartige geitenkaasdip.

oestertempura met cavadip
oestertempura delicious.
Oesters en bubbels: de perfecte combinatie! Niet alleen in de klassieke vorm, wij maken een variatie met met krokante oestertempura en cava om in te dippen.

pompoen-saffraankroket met paprika-hazelnootdip
pompoen-saffraan kroket delicious.
Kroket maar dan anders? Probeer deze vegetarische kroketten van pompoen en saffraan met een heerlijke paprika-hazelnootdip.

eendenkroket met grapefruit-pepermayonaise
eendenkroket delicious.
Kroketten kun je nooit genoeg hebben op je borrelplank: ga voorbij aan de rundvleeskroket en maak deze feestelijke kroket gevuld met eens. Serveer lekker met mayonaise van grapefruit en peper. Het zuurtje van de grapefruit gaat perfect bij de smaak van eend.

krab-bitterballen met dille crème fraiche
krabkroketjes
Het vergt wat voorbereiding, maar dan heb je ook wel erg lekkere krab-bitterballen met verfrissende dip! Geloof ons als we zeggen dat het de moeite waard is.

eendenkroket met grapefruit en mayonaise | delicious