nr.1 foodmagazine

oestertempura met cavadip

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Oesters en bubbels: de perfecte combinatie! Verras met krokante oestertempura met cava om in te dippen. Net wat anders dan traditioneel!

Zelf oesters openen? Hier geven wij onze tips!

oestertempura met cavadip

hapje (4 personen)

Dit gerechtje kun je het best vlak van tevoren maken.

16 grote tot middelgrote oesters, geopend
40 ml cava of prosseco
½ sjalotje, fijngesneden
2 tl citroensap
blaadjes van 1 takje dragon, fijngesneden
olie, om in te frituren
100 g bloem
40 g maïzena
2 tl zonnebloemolie
200 ml ijskoud koolzuurhoudend water
2 ijsklontjes

Begin 50 min. van tevoren. Haal de oesters uit de schelp en giet het vocht in een kommetje.

Meng voor de dip de cava, het sjalotje, citroensap en de dragon. Breng op smaak met een snuf zout en peper. Proef of je het een beetje zilt wilt en voeg evt. 1-3 el van het oesterwater toe.

Dep de oesters droog met keukenpapier. Verhit de olie in een ruime pan of frituurpan tot 190°C.

Meng intussen in een ruime kom de bloem met de maïzena en zout. Klop er vlak voor het frituren de zonnebloemolie, het water en de ijsklontjes door. Klop niet te lang, er mogen klontjes in het beslag zitten.

Haal telkens een paar oesters door het beslag en frituur ze in delen in 1-2 min. lichtbruin en net gaar. Laat kort uitlekken op keukenpapier en serveer direct met de saus.

Bereiden (incl. oesters openen) ± 50 min.

RECEPTEN DOSIA BREWER, BAS ROBBEN FOTOGRAFIE ALAN JENSEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING JACQUELINE PIETROWSKI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN

oester tempura met cava | delicious