nr.1 foodmagazine

7x easy sint recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Feestdagen kunnen ontzettend druk zijn. Cadeautjes inpakken, koken, de tafel dekken… waar haal je de tijd vandaan? Wij snappen het helemaal, dus geven we je 7 easy recepten voor heerlijk feesteten dat snel in de oven en op tafel staat!

hutspot zoete aardappel venkeljus - delicious

hutspot met zoete aardappel en venkeljus

Eigenlijk kun je alle harde knol- en wortelgroenten nemen om stamppot op te leuken. Deze hutspot krijgt een zoete twist door de zoete aardappels en ’n kuiltje venkeljus. Zeker het proberen waard!

>> naar het recept

pompoentaart geitenkaas - delicious

pompoentaart met geitenkaas

Makkelijker kan niet! Met een paar ingrediënten zet je deze heerlijke pompoentaart met warme, gesmolten geitenkaas op tafel.
En die overgebleven pompoenpitten? Maak daarmee spaghetti met artisjok, gorgonzola en krokante pompoentpitten.

>> naar het recept

cannellinirisotto met rucola en saucijs | delicious

cannellinirisotto met rucola en saucijs

Deze risotto gevuld met cannellinibonen en saucijs is het ideale comfort food. Deze variant van Janneke Philippi zet je ook nog eens binnen een half uur op tafel. En ja, om een echt lekkere risotto te maken, is heel veel roeren in de pan essentieel. Maar: dat is stiekem best rustgevend!

>> naar het recept

paddenstoelenminestrone - delicious

paddenstoelenminestrone met gnocchi

Met dit koude weer warm je helemaal op bij deze paddenstoelenminestrone. Koelverse gnocchi en gedroogde paddenstoelen spelen de hoofdrol in deze rijkgevulde soep.

>> naar het recept

stoofschotel bonen rookworst - delicious

stoofschotel met bonen en rookworst

Denk je aan een winterse maaltijd, dan denk je aan een heerlijke stoofschotel. Deze variant wordt gemaakt met varkensvlees, bonen en rookworst. Bak wat brood af voor erbij zodat je ook van de laatste restjes saus kunt genieten. Bovendien kun je deze stoofschotel gerust een dag of twee koel bewaren, dan smaakt het zelfs nóg beter!
Toch zin in een stoof met net wat extra pit? Misschien is deze Perzische stoofschotel met saffraankip, venkel & zuurbes het gerecht voor jou.

>> naar het recept

pastinaakstamppot wildgehaktballetjes stroopjus salie - delicious

stamppot van pastinaak met wildgehaktballetjes

Heerlijk romige pastinaakstamppot met stroopjus en krokante salie. Klinkt als een heleboel werk, maar deze topper staat in een half uur op tafel. Wedden dat je nog een keer opschept?
Nog pastinaak over? Haal wat bataten en geitenkaas en maak deze heerlijke bataat-pastinaaksalade.

>> naar het recept

Satéburger met sperziebonen - delicious

satéburger met sperziebonen en honing-kokospinda’s

Echt verrukkelijk op deze satéburger: zoetzure sperziebonen. Kook de sperziebonen een dag eerder beetgaar en doe ze in een (weck)pot. Schenk er een warme marinade van gelijke delen wittewijnazijn en suiker over en laat de bonen afkoelen. Zet ze minstens 12 uur koel weg om te marineren. Maak ook eens deze heerlijke lamsburger van Janneke Philippi!

>> naar het recept

stoofschotel bonen rookworst - delicious