nr.1 foodmagazine

homemade anchoïade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ingelegde ansjovis is op zich al een fantastische smaakmaker, maar verwerkt tot anchoïade is het bijna verslavend in bijv. mayonaise of elke warme saus die om wat extra pit vraagt. Met fijngehakte olijven maak je er supersnel een verrukkelijke tapenade van. Maar zo uit de hand met verse radijsjes ook heerlijk.

Zin in ansjovis? probeer ook eens de gekonfijte witlof met citroen en ansjovis!

anchoïade

bijgerecht (± 200 ml)

3 potjes of blikjes ansjovis op olie à 120 g
75 ml groene olijfolie
3 flinke tenen knoflook, fijngesneden
40 g geschaafde amandelen, geroosterd
½ gekonfijte citroen, pulp eruit, de schil
heel fijn gesneden
2 el fijngesneden peterselie
2 el rodewijnazijn

Laat de ansjovisfilets uitlekken en dep ze droog.

Voor een extra lekkere smaak bak je de ansjovisjes in 1 el van de olie zachtjes, totdat ze uit elkaar vallen.

Doe alle ingrediënten in een kleine keukenmachine en pureer ze tot de gewenste grofte. Doe over in een kleine, schone pot, sluit af en bewaar koel maximaal 2 weken.

Bereiden ± 15 min.

RECEPTEN TRUDELIES SCHOUTEN FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEREIDING JANNEKE PHILIPPI BEWERKING DOSIA BREWER

anchoiade delicious.