6x de allerlekkerste appeltaartrecepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Er gaat niets boven vers gebakken appeltaart, alleen de geur al laat ons watertanden.  Wij geven onze favoriete appeltaartrecepten weg, wees gewaarschuwd: het houden bij één stukje gaat lastig worden… 

Probeer ook eens deze heerlijke ricotta-perentorta

appeltaartjes-met-sauternes-siroop | delicious

appeltaartjes met sauternes-stroop

Wijn drinken is fijn, koken met wijn ook en echt subtiel vinden wij de combinatie zoet en wijn. Op de redactie maken we dus graag fantastische toetjes met wijn. Makkelijk te doen, met weinig ingrediënten maar met maximum smaakbeleving! Direct maken dus, deze appeltaartjes met sauternessiroop!

>> naar het recept

tarte aux pommes-delicious

tarte aux pommes normande

Waar in Frankrijk speelt de appel de meest prominente rol? Boomgaarden vol met appels, op het menu klassiekers met pommes – zoals deze ouderwets lekkere tarte – en een overvloed aan cider en calvados in de winkels. Allemaal te vinden in Normandië, natuurlijk.

>> naar het recept

appel-spelttaart - delicious

appel-spelttaart

Een appeltaart doet het natuurlijk altijd goed, maar probeer deze variant met speltmeel ook eens! Heerlijk met knapperig deeg en zachtzure vulling. Serveer lekker met een beetje Griekse yoghurt! Nog meer zin in gezond zoet? Maak deze verrukkelijke abrikoos-amandel-chocolade fudge!

>> naar het recept

tarte tatin met appels, rozijnen en sinaasappellikeur delicious.

tarte tatin met appels, rozijnen en sinaasappellikeur

Probeer deze heerlijke warme tarte tatin met gele rozijnen, appels & sinaasappellikeur. De echte klassieker, maar dan met een frisse hint van citrus. Hij smaakt net zo lekker als dat ‘ie eruit ziet!

>> naar het recept

snelle appeltaart

snelle appeltaart met rozemarijn-honingsiroop

Een appeltaart bakken is áltijd een goed idee. Of de zon nu schijnt of de regen met bakken uit de lucht komt; zo’n snelle appeltaart met rozemarijn-honingsiroop smaakt sowieso goed. 

>> naar het recept

appeltaart-delicious

de gouden appeltaart

Vier vandaag (en alle andere dagen) met ’n Hollandse appeltaart van patisserie/ chocolaterie Unlimited Delicious. Hun ‘oma’s appeltaart’ prijkt in veel grand-cafés, restaurants en theaters op de kaart. Wanneer de geurige taart uit de oven komt, proeven we… volmaakte eenvoud. Zachte zure appel mét bite en een vleugje vanille omgeven door een zoete knapperige korst.

>> naar het recept

 

appeltaart-delicious