nr.1 foodmagazine

ciderkarbonaadjes met appel en venkel

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Dit wil je eten vanavond: heerlijke sappige ciderkarbonaadjes met appel en venkel. Lekker en je bakt ze in een handomdraai (altijd fijn).

Ontdekken hoe cider wordt gemaakt? Lees het in Mister Kitchen ontdekt: zó wordt cider gemaakt!

ciderkarbonaadjes met appel en venkel

hoofdgerecht (4 personen)

1 venkelknol, in de lengte in dikke plakken gesneden
1 stevige handappel (met rode schil), in partjes
1 rode ui, in partjes
1 (bio)citroen, in partjes
4 tenen knoflook, ongepeld
60 ml olijfolie
4 haaskarbonades van elk 200 g
125 ml appelcider
1 el dijonmosterd
gehakte platte peterselie, voor garneren

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de venkel, appel, ui, citroen en knoflook in een ovenschaal (inhoud 3 l), schenk er 2 el olie over en schep door elkaar met zout en peper naar smaak. Bak alles 30 min. in de voorverwarmde oven of tot alles net zacht is.

Stap 2
Verhit intussen in een koekenpan 1 el olie op middelhoog vuur. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze aan beide kanten 2 min. of tot ze mooi gekleurd zijn.

Stap 3
Meng de cider met de mosterd en voeg toe aan de pan. Verhit alles nog 2 min. of tot het vocht iets is ingekookt. Leg de karbonades bij de groenten in de ovenschaal, schenk er de ciderjus over en zet terug in de oven.

Stap 4
Braad de karbonades zo nog 5 min. of tot ze goed gaar zijn en de groenten zacht. Bestrooi met de peterselie.

Bereiden ± 25 min. / oven ± 30 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING KRISTINE DURAN-THIESSEN BEWERKING DOSIA BREWER

ciderkarbonaadjes delicious.