6x ultiem comfortfood

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Comfortfood: eten waar je blij van wordt. Risotto, stoofvlees, een goeie pasta, of soep met pit! Verwen jezelf met één van deze heerlijke gerechten, maar met allemaal kan natuurlijk ook.

cannellinirisotto met rucola en saucijs | delicious

cannellinirisotto met rucola en saucijs

Deze risotto gevuld met cannellinibonen en saucijs is het ideale comfort food. Deze variant van Janneke Philippi zet je ook nog eens binnen een half uur op tafel. En ja, om een echt lekkere risotto te maken, is heel veel roeren in de pan essentieel. Maar: dat is stiekem best rustgevend!

>> naar het recept

linzensoep-delicious

kruidige linzensoep

Peulvruchten doen het ook heel goed in soep. Doe er wat kruidig zout, knoflook en geurige specerijen bij en eet deze stevige linzensoep vól smaakmakers en pit!

>> naar het recept 

stoofvlees met pils, abrikoos en rozemarijn

Een dampende pan vol met stoofvlees, daar loopt ons het water van in de mond. De abrikoos en pils maken de saus lekker zoet. Serveer het gerecht met een smeuïge puree.

>> naar het recept 

rendang met kurkumarijst - delicious

rendang met kurkumarijst

In Indonesië weten ze wat écht lekker is. Stoofvlees + zelfgemaakte kruidenpasta + romige kokossaus = verrukkelijk.
Heb jij nog stoofvlees over? Doe het dan op dit heerlijke broodje met smokey chilisaus.

>> naar het recept 

 

Butter chicken met paksoi - delicious

butterchicken met paksoi

Butter chicken is een bekend Indiaas kiprecept met heerlijke saus. Elke Indiase kok heeft z’n eigen recept, jij straks ook. Met kant-en-klare boemboe staat dit binnen een half uur op tafel. Kun je geen kipgehakt vinden? Neem dan 300 g kipfilet, snijd in stukken en maal met behulp van de pulseknop fijn in de keukenmachine tot gehakt. Voeg aan het gehakt nog wat fijngesneden munt of koriander toe.


Heb je meer tijd, dan kun je een Indiaas etentje geven. Maak dan ook lekkere biryani, vega groentekegeree en vooraf samosa’s.

>> naar het recept 

Vegan stroganoff met portobello - delicious

vegan stroganoff met portobello

Dit traditionele Russische gerecht is met portobello's net zo lekker als met een stuk vlees! Spice it up en vervang een deel van het paprikapoeder door extra pikant paprikapoeder. Kies mooi rood, geurig paprikapoeder, dat maakt écht verschil.
Op zoek naar meer veganistische recepten? Hier vind je onze vegan lasagne met miso en paddenstoelen.

>> naar het recept 

Vegan stroganoff met portobello - delicious