3x feestelijke kalkoenrecepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Deze feestelijke kalkoenrecepten zijn niet alleen lekker, maar ook geweldig om te zien. Combineer ze met onze bijgerechten en je diner is compleet.

Is kalkoen je net iets te groot? Maak de gevulde kerstkip!

De kalkoen

gevulde kalkoen

Wat is er meer kerst dan een echte kerstkalkoen. Ideaal als je een huis vol eters krijgt, want onderstand recept voor gevulde kalkoen is voor 14-16 personen! En zoals een echte Mister Kitchen betaamt, schept Mister Daan op over zijn kalkoen-record: ‘Ik heb wel eens drie dagen achter elkaar zo’n goudbruine, gevulde kanjer op tafel gezet. Easy.’

>> naar het recept

kalkoenrollade-delicious

kalkoenrollade met cranberry

Valli Little haalt alles uit de kast om met kerst een Brits menu op tafel te toveren. Ze laat zich hiervoor inspireren door kerst uit haar jeugd. Zo ook deze kalkoenrollade; gevuld met salie, cranberry en peterselie.

>> naar het recept

gepekelde kalkoen - delicious

gepekelde kalkoen met sinaasappel, kruidnagel en steranijs

Op Thanksgiving Day serveer je in Amerika volgens de traditie kalkoen. Wij vieren in Nederland geen thanksgiving maar houden er wel van om gezellig te dineren aan lange tafels met prachtige braadstukken en heerlijke bijgerechten. Daarom delen we een onweerstaanbaar recept voor gepekelde kalkoen met sinaasappel, kruidnagel en steranijs. Begin 3 dagen van tevoren met dit recept.

>> naar het recept

De bijgerechten

wortels met honing, karwij en yoghurt

Een bijgerecht waar je gelukkig van wordt. Zoete, geroosterde wortels met komijnzaad, korianderzaad en honing. En erbij: kruidige yoghurt met gedroogde chilipeper en citroen. Zin in meer wortelrecepten? 

>> naar het recept

schorseneren-delicious

schorseneren-aardappelpuree met beurre noisette en walnoten

Schorseneren worden ook wel huisvrouwenleed genoemd, vanwege het kleverige sap dat vrijkomt bij het schillen. Het zorgde ervoor dat ze in de vergetelheid raakten, want voor de Tweede Wereldoorlog stonden ze bij iedereen op tafel. Wij maken er graag puree van, als winters bijgerecht met een handvol walnoten.

>> naar het recept

witlofschotel-delicious

gekaramelliseerde witlof met peer en scharrelspekjes

Zo eenvoudig, maar vól heerlijk smaken; deze gekaramelliseerde witlof met peer en scharrelspekjes is een waar feestje. En ideaal voor doordeweeks, want klaar binnen 40 minuten. 

>> naar het recept

gepekelde kalkoen - delicious