nr.1 foodmagazine

salade met paneer, linzen en mangochutney

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Liefhebber van kaas? Probeer eens paneer: witte Indiase kaas. Heerlijk in combinatie met linzen en een zoetzure mangochutney.

Meer zin in kaas met een buitenlands tintje? Probeer de tosti in Midden-Oosterse stijl.

salade met paneer, linzen en mangochutney

(licht) hoofdgerecht (4 personen) | v

400 g paneer*, in stukjes van 2 cm
1 el milde currypoeder*
80 ml zonnebloemolie
1 ui, in dunne ringen
1 rode paprika, in dunne reepjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
400 g bruine linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
2 el mangochutney
1 el appelciderazijn*
100 g jonge spinazieblaadjes naan en yoghurt, voor erbij
ook nodig: keukenpapier

Stap 1
Doe de paneer in een kom en schep om met ½ el van de currypoeder en zout naar smaak.

Stap 2
Verhit 1 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paneer al omscheppend 2-3 min. tot het lichtgekleurd is. Laat de paneer uitlekken op keukenpapier en houd apart. Voeg 1 el olie toe aan de pan en bak er de ui 3-4 min. in tot hij zacht is. Voeg de paprika en knoflook toe en bak, af en toe omscheppend, 2-3 min.

Stap 3
Voeg dan de linzen en de rest van de currypoeder toe. Bak nog 1-2 min., breng op smaak met zout en peper en verhit al omscheppend tot alles doorgewarmd en gemengd is. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.

Stap 4
Meng voor de dressing de chutney, azijn en de overige 2 el olie en breng op smaak met zout en peper. Schep de spinazieblaadjes en de paneer door het warme linzenmengsel en sprenkel er de dressing over. Geef naan en yoghurt erbij.

* Paneer is een stevige, witte Indiase kaas met een milde smaak, die zich goed leent om mee te koken. Te koop bij toko’s of kijk op deliciousmagazine.nl/paneer voor een recept.

Bereiden ± 25 min.

RECEPTEN WARREN MENDES FOTOGRAFIE BRETT STEVENS STYLING KRISTINE DURAN-THIESSEN BEWERKING DOSIA BREWER

salade-paneer-linzen-delicious